Сламопреси

Сламопресата е една от най-важните машини във всяко едно животновъдство стопанство. Именно това е техниката, която определя колко качествено ще бъдат изхранени животните, а впоследствие и каква ще бъде тяхната продуктивност. Тези машини обаче не се срещат само в животновъдните ферми, сламопреса може да видите и в земеделско стопанство от смесен тип.

Ако тепърва се сблъсквате с този тип земеделска техника или ако търсите да закупите нова такава, е добре предварително да помислите за обема на работа, видовете фуражи, с които ще изхранвате животните, както и отглежданите култури. Защо? Защото именно тези ключови фактори ще ви насочат към най-правилния тип балировачка.

Какви са типовете сламопреси?

Сламопресите могат да бъдат разделени на общо три типа:

  • кръгли;
  • правоъгълни (паралелепипедни) и
  • квадратни. 

Най-важната характеристика на кръглите бали е, че при тях се получава рехава среда. Това дава възможност сеното в балата да доизсъхне, след като тя е фолирана.

При правоъгълните бали пък средата е много плътна. Това отново оказва влияние върху “дишането” на материала. 

Квадратните бали са удобни за превоз и съхранение, но освен това намаляват и механичните загуби до три пъти.

При избора на нова балировачка непременно се поинтересувайте за пресоващата камера, минималната необходима мощност за агрегатиране,връзвателните апарати, както и ширината на подбирача, ротора, предкамерата и пълнещата система.

Сламопреси от Case IH

Изборът на сламопреса не е шега работа, затова се доверете на професионалистите в сектора. В сайта на Тайтън Машинъри България ще откриете три супер ефективни балировачки на американския бранд. 

На сайта Titanmachinery.bg може да се запознаете отблизо със сериите Case IH LB436 HD, Case IH RB 4 и Case IH LB 4. Всички те предлагат няколко различни модификации от всяка една серия, така че да се справят дори с най-взискателните изисквания на фермерите.

Case IH  LB436 HD е отговорът на бранда към земеделските стопани, които очакват повече от своята машина, гарантирайки по-висока производителност и плътност на балата.

Case IH RB 4 е за кръгли бали с променлива камера серия и с размер 90х150 или 90х180 см. Променливата камара спомага за по-бързото балиране с висока и постоянна плътност, докато запазва качеството им. Освен това моделите разполагат с интуитивно управление на сламопресата чрез черно-бял или цветен монитор, съвместими с ISOBUS клас III, подходящи за всякакви видове трактори. Серията предлага 6 различни модела. 

Case IH LB 4 е машина за паралелепипедни бали с размер от 80x70 до 120x90 см. Тези сламопреси са от ново поколение, изцяло подобрени, така че да бъдат още по-продуктивни. Залагайки на Case IH LB 4 получавате здрава, издръжлива и надеждна сламопреса, независимо от модела, който избирате. Всяка от тези машини е предназначена да направи балирането по-продуктивно, по-рентабилно и по-лесно. Серията разполага с 4 модела.

Попитайте ни и купете най-добрата сламопреса

За да бъдете максимално сигурни, че купувате най-доброто за своето стопанство, изпратете ни онлайн запитване и нашите експерти ще се свържат с вас. Екипът на Titanmachinery.bg предлага бърза доставка, надежден сервиз, гаранция и надеждност.

Виж повече