Валяци за култиватори и трактори

Изборът на валяк в предсеитбената подготовка е не по-малко важна стъпка за добър и качествен резултат. Чрез своите дискове той прави обратно уплътняване на почвата и разбива буците. Ако даден стопанин реши да не използва този инвентар, или пък работи с неподходящ такъв, след преминаването на култиватора на повърхността остават разрушените и раздробени капиляри. 

Ако видите нещо подобно, това означава, че почвообработката е стопирала вътрешната влага и тя няма да излезе на повърхността. В този случай, за да се погрижите за почвеното плодородие, е особено важно тези капиляри да се затворят.

Как да изберем правилния селскостопански валяк? 

И тук изборът на тип инвентар е много голям заради разнообразието от видове. Валяците могат да бъдат разделени на:

  • прикачни;
  • хидравлични;
  • грайферни;
  • цилиндрични.

За да изберем обаче правилния, трябва да изходим от свойствата на почвата в региона, в който земеделската техника ще се ползва. Но също така трябва да имаме предвид влажността, типа обработка, сезона, в който ще се използва инвентара и състава на почвата.

Много често в земеделието универсалният валяк, който се предлага заедно при купуване на култиватор, не е най-подходящото решение за конкретен тип почва, условия и особености на земеделското стопанство. Именно затова Тайтън Машинъри България съветва производителите да разчитат на различни валяци спрямо почвообработката, предшественика, сезона, условията и типа почва, които биха им осигурили по-големи предимства при работа.

Важни характеристики, които е добре да проверите, преди да купите съответния инвентар са:

  • работна ширина;
  • максимална работна скорост;
  • дълбочина на уплътняване;
  • размери в транспортно и работно положение.

Вземете още сега своята персонална оферта

На сайта на Titanmachinery.bg ще намерите разнообразие от машини и инвентар. Най-популярните на родния пазар модели валяци са Vaderstad Rollex и Rexius. Първият се превърна в популярна концепция най-вече заради своята висококачествената конструкция, която гарантира перфектни резултати.

Моделът Rexius пък е подсилен. Той се  предлага в работна ширина от 6.5 до 12.3 метра. Неговата усилена конструкция , с тегло до 650 кг. на метър работна ширина, представя впечатляващо уплътнение на почвата.

Ако вече сте направили своя избор за нов валяк, свържете се с нашите експерти от Titanmachinery.bg, които ще ви предоставят допълнителна информация за избрания модел. Но и ще подготвят персонална оферта за вашето стопанство. Не се колебайте, а ни потърсете още сега на кратък номер *4040 или като ни изпратите онлайн запитване.

Виж повече