Челни товарачи

Това са мобилни индустриални машини, предназначени основно за загребване с кофа на различни видове насипни материали и тяхното натоварване (изсипване) в камион, ремарке, или в приемен бункер на друга машина. Възможно е челните товарачи да се оборудват и с други видове прикачен инвентар.

Видове и класове челни товарачи

Основният вид, който се използва в наши дни, е колесният. Най-популярните модели са от средния клас (работна маса 10-35 т) и от компактния клас (5-9 т). В средния клас обикновено се разчита на хидродинамично задвижване (тип Power Shift), а в компактния - на хидростатична трансмисия, която позволява на малките машини да бъдат оборудвани с най-разнообразен хидравличен прикачен инвентар. На голяма популярност се радват и най-малките - мини товарачи, които сме поместили в друг раздел, посветен специално на тях.

Челни товарачи от CASE

CASE е един от най-традиционните и познати производители на строителна техника, в т.ч. и на челни товарачи. През 2018 г. компанията отбеляза тържествено 60-годишнината от старта на производството този тип машини. Днес CASE предлага две гами, в които са вложени най-съвременни технологии и редица уникални иновации. Серия G обхваща седем модела от средния клас, а серия F - шест компактни модела.

Уникални челни товарачи G-серия

  • Единствена по рода си система за охлаждане - т. нар. охлаждащ куб, осигуряващ постоянен поток от свеж и чист въздух за поддържане на константна температура на работните флуиди;
  • Перфектно разпределение на масите чрез позициониране на охлаждащия куб в средата, а двигателя в задната част на машината, където играе роля на естествена противотежест;
  • Максимална горивна ефективност, надеждност и екологичност на дизеловия двигател - само с AdBlue, без DPF;
  • Изключително висок комфорт в кабината с перфектна видимост във всички посоки.

Изпратете запитване на Titan Machinery Bulgaria сега

Екипът от професионалисти на Titan Machinery Bulgaria е винаги на Ваше разположение и с готовност ще Ви помогне при избора на модел с подходящи характеристики и ще Ви съдейства за неговото правилно конфигуриране.

Виж повече