Култиватори

Култиваторът е един от най-ценните помощници на земеделския производител. Благодарение на неговото действие, фермерът има възможност да постигне по-богата и добра реколта. Как е възможно това? Чрез култивирането, горният почвен слой се размества и разрохква, а с това се унищожават и до 99% от плевелите на повърхността.

Предсеитбената обработка и в частност култириването оказва изключително положително въздействие върху почвата, но и върху условията за засяване на семената за предстоящата кампания. Наред с това се подобрява и водния и въздушен режим в почвения слой.

Типове

Тази земеделска техника може да се раздели на два типа - за слята и за междуредова обработка на окопни култури. Основните видове са предсеитбен, стърнищен и дисков култиватор.

Култиваторите за слята обработка подготвят почвата за последващото засяване. Налице е и техника, чиято цел е разораване на почвения слой с дълбочина до 15 см (дълбока оран). Другият тип пък извършва междуредова обработка. Този тип култиватори са перфектен избор в зеленчукопроизводството, тъй като снабдяват почвата с кислород и изравняват почвения слой.

Какви модели ще откриете в раздела?

В сайта Titanmachinery.bg  ще намерите изобилие от модели и видове култиватори от различни ценови класове, подходящи за всякакви стопанства. Тайтън Машинъри България е официалният дилър на марките TopDown, NZ Agfressive и Carrier. 

Основните модели, които ще намерите в раздела са сериите:

  • TopDown 300-900

  • NZ Aggressive 500-1000

  • Carrier 420-820

  • Carrier 925-1225

  • Carrier XL 425-62

  • Carrier XL 925-1225

Всички те се характеризират с перфектна адаптация към различни полеви условия. На сайта ще намерите както универсални, така и многофункционални, дискови и предсеитбени машини с несравнима производителност. В асортимента от селскостопанска техника на световнодоказани производители ще откриете и трактори, които да използвате заедно с подходящия за вашето стопанство култиватор.

Не губете време, пишете ни 

Вашият нов култиватор е на един клик разстояние. Още сега разгледайте наличните модели и изберете най-точния за вас. А ако не може да се справите сами с избора или имате въпроси - нашите експерти винаги са готови да съдействат. Изпратете ни запитване или се обадете на кратък номер *4040.

Виж повече