Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2013 / 07 / 04 Нов пост за Андреас Клаузер

Шефът на Case IH е назначен за главен оперативен директор за Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) в новия Групов изпълнителен съвет на Fiat Industrial.

В началото на годината управлението на Fiat Industrial – чието дъщерно дружество е Case IH - назначи нови управленски задачи на Президента на Case IH, Андреас Клаузер.
Председателят на Fiat Industrial, Серджо Маркионе, назначи Андреас Клаузер за COO на Изпълнителния съвет (GEC). В резултат на това, г-н Клаузер поема отговорността за всички марки, притежавани от Fiat Industrial в Европа, Африка и Близкия изток (ЕМЕА).
Изпълнителният съвет взема всички важни решения във Fiat Industrial. В новата структура Андреас Клаузер поема отговорността за марката Iveco за специални превозни средства, включително военни и противопожарни машини, в допълнение към неговата функция като Президент на Case IH за производство на селскостопанска техника.
Андреас Клаузер отговоря за марката Case IH от края на 2009 г. и е заемал  различни позиции в Case IH от 1990 г. насам.

Г-н Клаузер, къде виждате Case IH в този момент в Европа?

Андреас Клаузер: Виждам, че се справяме добре с това да бъдем най-надеждния партньор за земеделските производители. Днес ние предлагаме на нашите клиенти най-добрата продуктова гама - комбинация от ефективност и надеждност - която някога сме имали. И ще продължим да следваме този път енергично и с решителност. Със забележителните увеличения на продажбите през миналата година, забелязвам по-голяма нужда от инвестиции в трактори и селскостопански машини в много страни в Европа, така че можем да очакваме растеж над средния през следващите няколко години. Непременно ще видим увеличение в новите ни пазари като Източна Европа. Високопроизводителните трактори и комбайни, както и системи за ефективна обработка на почвата, са много търсени там. Междувременно, в основните пазари на Германия и Франция, например, нашето проучване на пазара показва, че през следващите две години почти 1/5 от всички фермери, и 1/4 от всички изпълнители биха искали да инвестират в земеделска техника.
Важна предпоставка за това, разбира се, е продължаващото положително развитие на цените, особено на пазарните цени на селскостопанска продукция.

Ако приемем, че Case IH продължава да следва този път, къде виждате компанията след пет години?

Андреас Клаузер: След няколко години ние ще бъдем още по-големи и по-силни, отколкото сме днес. Ще подкрепяме всички клиенти, които искат да работят ефективно - независимо от това дали техния бизнес е голям, среден или малък - с нашите продукти, нашите служители и нашия сервиз, които да отговарят на техните очаквания до крайното им удовлетворение. Ще продължим да определяме важните събития с нашата нова технология. Една от целите ни, разбира се, е да прехвърлим нашия опит от големия сектор на трактори до по-ниските класове конски сили. Справяме се доста добре с новата серия Farmall. През следващите 5 години ще успеем и да запълним малките пропуски, които все още съществуват в сегашната ни продуктова гама.

Г-н Клаузер, какви стратегии ще използвате, за да постигнате тези амбициозни цели?

Андреас Клаузер: Ние ще направим така, че нашите нови продукти да са на разположение своевременно. Вземете например работата на полето и прибирането на реколтата: ние вече имаме иновативни машини, които определят стандарта в индустрията, и които са продуктивни и не вредят на околната среда. Имаме сервиз, резервни части, мотивирани служители - и сме възприемани като специалист в жътвата. Именно този път  ние искаме да следваме и да продължим да се развиваме, за да предоставим на нашите клиенти най-доброто ниво на удовлетвореност. Ние сме убедени, че сме на правилния път - и нашия успех го доказва!

Много благодарности за разговара с нас, г-н Клаузер!

 

Farm Forum, Тhe Case IH magazine