Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2015 / 10 / 13 Case IH и Vaderstad с нови машини за сезон 2016

На съвместно събитие в Магдебург, Германия двете световни компании в производството на трактори, комбайни и прикачен инвентар CASE IH  и Vaderstad представиха заедно новите си продукти за сезон 2016. Фермерите ще могат да видят най-актуалните модели и новости на двете фирми на Agritechnica  2015.

 

Vaderstad ще представят два нови модела култиватори на Agritechnica 2015.

 

След като Vaderstad пожънаха голям успех с култиваторите OPUS, компанията продължава развитието на серията и на Agritechnica тази есен в Хановер ще представи два нови модела от нея, а именно OPUS 400 и OPUS 500.

 

 

Конструирани са на същата издръжлива метална рама, като предшествениците си, като работната дълбочина при тях достига до 40 см., а разстоянието между дисковете е 27 см , с клиренс  80 см.

 

Vaderstad  ще представят и  новия фейслифт на Vaderstad Rapid A 400-800S в Хановер.

Бункерът за зърно на новия модел Rapid вече е оборудван с вентилатор, който минимализира праха, влизащ от полето. С новите подобрения в сериите Rapid A 400-800 S фермерите получават по-добра работна среда и могат да прекарват повече време в работа на полето, отколкото в поддръжка.

Сега вече сеялката може да бъде допълнително оборудвана с новото приспособление SeedEye. С тази система се повишава комфортът за оператора и се прецизира нормата на изсяване.

С уникална технология фермерите могат автоматично да задават броя на семената, които искат да бъдат засети на квадратен метър, без да е необходимо да правят калибриращи тестове. SeedEye осигурява и допълнителна функционалност за контролната система на Väderstad E-Control.

 

Операторът има пълен контрол върху нормата на изсяване от iPad дисплей.

Новото приспособление ще бъде на разположение на фермерите със сеялките Spirit R 300-400S, Rapid A 400-800S и Rapid A 600-800C от есента на 2016 г.

 

 

CASE IH – нова гама трактори и нов дизайн за CASE IH

 

CASE IH OPTUM CVX – важен момент в историята на CASE IH!

 

OPTUM CVX е  новата серия трактори, която се присъединява към семейството на CASE IH. Тя бе представена в Германия и впечатли всички журналисти с агресивния си и аеродинамичен дизайн, отличното съотношение тегло към мощност, както и с добрата осигуреност за нощна работа, чрез  20 различни LED-осветление.

 

Повече мощност и размери близки до тези на тракторите Puma - според CASE IH именно това е пожелала европейската земеделска общност - и то вече е постигнато!

Новият Optum CVX е първият трактор на CASE IH с нов дизайн с нов преден капак и задна броня, плюс отличително осветление.

Долното:

„Поради съвременното продуктивно земеделие в Европа, местните фермери са едни от най-взискателните клиенти в световен мащаб. Една от причините е, че отглеждането на реколтата е по-интензивно и добивите са по-високи, отколкото в повечето други региони, като същевременно метеорологичните условия често ограничават наличните времеви прозорци за работа на полето. Следователно, справянето с дадена задача с максимална производителност, ефективност и надеждност е това, за което Optum CVX е проектиран", каза Андреас Клаузер, президент на CASE IH.

 

 

CASE IH OPTUM  CVX ще се предлага в два модела OPTUM  CVX 300 и OPTUM  CVX 270, съответно с 300 и 270 к.с.

Двигателят на новата серия е  6-литров FTP, който покрива последните изисквания за вредни емисии – Tier IV Final, а новата безстепенната трансмисия при  Optum CVX е разработена за надеждно предаване на високите теглителни изисквания, генерирани от двигатели над 300 к.с. Две налични опции за скорост включват 30 км/ч до 40 км/ч ECO, както и 30 км/ч до 50 км/ч ECO; максималната скорост на заден ход е 27 км/ч и в двата случая.

 

Нова серия комбайни CASE IH 140: Изключително висока производителност!

Case IH пускат на пазара от 2016 г. и обновена серия комбайни Case IH Axial Flow 140 – за максимална продуктивност на полето.

 

Серията е оборудвана с иновативна очистваща система Cross Flow, която позволява безупречна работа и при наклонени терени, като компенсира наклона на полето.

Подобрена е и система за нарязване на сламата и управлнието й от кабината.

Независимо дали извършвате жътва на слети или редови култури, оптималното разпределение на остатъците си остава важна предпоставка за следващата култура. Няколко промени подобряват още повече качеството на сламата за по-прецизно разпръскване на остатъците, както и за по-прецизни откоси.

 

 

Новата серия CASE IH Axial Flow 140 ще има опционално гумено-верижно задвижване за моделите  AF 6140 и 7140. Веригите се предлагат във версии от 610 мм и 762 мм като комбайнът остава в ограничението за ширина от 3.5 м; 900 мм вериги също са налични, но ширината на машината  ще бъде над 3.5 м.

Новият модел за 2016 г. е с редица подобрения на детайлите, някои от които бяха предложени от клиентите на CASE IH. Ново дъно на шнека за чисто зърно и доовършаване прави почистването още по-лесно и бързо. ‘‘Тази характеристика ще бъде особено оценена от зърнопроизводителите, тъй като ще могат да почистват системата за очистване лесно, особено в комбинация с функцията на комбайна ‚Cleanout’‘‘, подчерта фон Екардстайн. Репозиционирането на елеваторите за чисто зърно и доовършаване дава на оператора достъп до дясната страна на комбайна; повече комфорт за оператора също с новото паралелно напрежение на веригата на елеватора. Целта на комбайните CASE IH Axial-Flow е възможно най-пълно, нежно и ефективно прибиране на реколтата.