Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2015 / 01 / 09 Vaderstad е поискала рекордните 11 патента през 2013 г.

Väderstad е на впечатляващото 24-то място в списъка на шведските компании, кандидатстващи за международни патенти.  Според Световната организация за интелектуална собственост, през 2013 година компанията Väderstad кандидатства за 11 патента.

 

Списъкът се оглавява от търговските гиганти Ericsson, SKF и Scania.

"Впечатляващо е, че сравнително малка компания като Väderstad за разработване, производство и продажба на селскостопанско оборудване е на  24-то място в списъка", каза Кристер Старк, президент на Съвета на директорите на Väderstad.

 

Ола Бистрьом, Директор Патенти във Väderstad заяви, "Кандидатстването за патенти за изобретения, които могат да подобрят и улеснят ежедневието на фермерите е голям приоритет за нас, често чрез рационализиране на технологии за обработка и подобряване на рентабилността" 

 

"Досега през 2014 сме кандидатствали за патенти за 8 нови изобретения. Средният брой за изминалото десетилетие е около 10 на година. Но, броят може да се променя през годините, в зависимост предимно от етапа на развитие на нашите проекти. Потенциалът за иновации също варира с проектите. Освен това, през 2014 година бяхме малко по-ограничени поради преобладаващия икономичен климат", обясни Ола Бистрьом.

 

"Друг аспект, който според мен е окуражителен е, че нашето портфолио от патенти разполага с много повече изобретатели в сравнение с много наши конкуренти, което означава, че имаме възможността да продължим да бъдем иновативни в бъдеще", каза Ола Бистрьом.