Titan MachineryBulgaria Power & Technology

Kverneland | Пневматична сеялка за окопни култури... галерия видео PDFkvernelandgroup.com

Създаване на ценности чрез иновации

 

През последните години Квернеланд създаде много нови и иновативни продукти както никога преди във всички бизнес направления. Усилията са постоянни, за да се гарантира непрекъснато обновяване на съществуващата продуктова гама и създаване на нови и по-добри продукти. Създаването на нови, иновативни продукти е ключът към успеха за нови поколения продукти, както и за осигуряване на бъдещата конкурентност на Квернеланд и клиентите по света. 

 

 

Сеялките на Kverneland Accord - Optima са се доказали като машини, които отговарят на всички изисквания за прецизна сеитба за постигане на максимално добър резултат.

Сеялките Optima могат да се използват за конвенционална (бункери за семена с обем 30 л всеки) и мулчираща сеитби (бункери за семена 55 л всеки). Работните захвати на рамите са от 3 м до 9,30 м, количество редове от 4 до 12 реда, в наличие е и широка гама от допълнително оборудване.

 

 

Всички модели Optima могат да бъдат оборудвани с торовнасящо борудване и оборудване за внасяне на микрогранули в почвата.

Днес, прецизното земеделие става все по-важно и по-важно. С новите приложения GEOcontrol и GЕОseed, Kverneland предлага на земеделските производители две решения, които увеличават производителността, спестяват разходи и увеличават добивите.

 

Културите, които могат да бъдат засяти със сеялка Optima:

 

 • Зелен боб, изсяващи дискове 1275, 2465;
 • Цвекло и цикория, изсяващи дискове 2420, 3220;
 • Слънчоглед, изсяващи дискове 2430, 3230;
 • Царевица, изсяващи дискове 2450;
 • Соя, изсяващи дискове 6430, 6440;
 • Рапица, изсяващи дискове 9612;

 

 

ВИДОВЕ РАМИ:

 

1. Навесни:

Твърди рами са с работни захвати 3 м, 4,50 м, 6 м, 6,10 м, 9,30 м;

Телескопични рами са със захват 4 м;

Паралелно хидравлично сгъваеми - PH, със захват 6 м.

 

2. Прикачни:

Твърди рами с работен захват 4,50, 6 м;

Паралелно хидравлично сгъваема - PH, със захват 9 м.

 

 

Сърцето на сеялката: без триене, без износване.

 

 

 

Най-важната част на всяка сеялка е сеитбеното сърце. Уникланият му дизайн (патент на Kverneland Accord) допринася за минимални загуби на вакуум и следователно води до ниски изисквания за поддържане на такъв. Бързата и лесната смяна на изсяващите дискове без инструменти намалява времето за престой. Лагерите на всички важни въртящи се части не изискват поддръжка.

 

OPTIMA e-drive - електронно задвижване

С e-drive сеялката всяка изсяваща секция се задвижва индивидуално чрез електрически мотор. Електронното задвижване включва и пълен електронен мониторинг на всички функции на машината, включително наблюдение на сеитбения процес чрез opto сензор.

 

Предимства на e-drive сеялките:

 • Лесно регулиране на дълбочината на изсяване;
 • Контрол на релсовата сеитба;
 • Функция за включване/изключване на всеки ред;
 • Регулиране на сеитбената норма;
 • Управление чрез монитори Focus 2 или Tellus;

 

 

Focus 2 

Черно-бял монохромен дисплей, предлага всички функции за настройване и контрол на сеитбения процес.

 

Tellus -

 

 

Следващо поколение универсален ISOBUS терминал. Два интерфейса в един терминал. Сензорния екран е много лесен за работа. Операторът има отличен поглед върху работата на машината посредством двата дисплея, което му позволява едновременно да следи както процеса торовнасяне, така и работата на изсяващите апарати. Също така, при наличие на камери, позволява да виждате образите от камерите.

Tellus монитора дава възможност за работа с две GPS приложения за прецизна сеитба - GEOcontrol и GEOseed. 

 

Всяка изсяваща секция на сеялката e-drive в комбинация с GPS и GEOcontrol автоматично се включва или изключва на точното място, за да се избегне препокриване на редовете. Това е особено полезно при полета с неправилна форма, както и при сеитба през нощта.

GEOseed в комбинация с GEOcontrol, Optima e-drive може да засява паралелно или тип "диамант". 

 

характеристики

Марка Kverneland
Модел Пневматична сеялка за окопни култури Optima
Серия Optima
Категория Сеялки
Отрасъл