Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2015 / 09 / 18 Силно представяне на ТМБ на БАТА Агро Есен

Компанията затвърждава лидерските си позиции в пазара на земеделска техника

 

Екипът  на Тайтън Машинъри България отчете  силно представяне на есенното изложение БАТА Агро 2015, което се проведе в Стара Загора.  На щанда на компанията бяха представени редица нови машини, които привлякоха вниманието както на дългогодишни, така и на нови клиенти на фирмата.

Златният медалист – CASE IH Magnum Rowtrac бе тракторът-емблема по време на изложението. Той олицетворява най-модерните технологии в производството на трактори с натрупаният през годините ценен опит в областта на гумено-верижното задвижване.  Със своите 3  модела с мощност от 311 до 379 к.с. и вградено задно задвижване с вериги, Magnum Rowtrac се очертава като един от най-желаните трактори за нуждите на зърнопроизводителите.

 

 

“За нас българският пазар е изключително важен, защото тук има доста големи фермери и това се вписва с техническите характеристики на машините с марка Case IH.“, заяви Харалд Бойтленер, бизнес  директор на CASE IH за Източна Европа, който бе сред официалните гости на щанда.  „Горди сме, че Case IH Magnum 380 CVX Rowtrac спечели приза Трактор на годината 2015 – със своя нов дизайн, гумено-верижно задвижване и подсилено задно окачване. Освен този прекрасен нов трактор, на Агритехника 2015 ние ще представим и изцяло новият CASE IH Optum, който ще се предлага в два модела с мощност 270 и 300 к.с. и CVX трансмисия“, допълни той и обясни, че успехът на CASE IH като производители не се дължи само на качествените машини, а най-вече на професионализма на дилърите. „В  България имаме изключително силен партньор в лицето на Тайтън Машинъри. Важно е не само добрата машина, но и добрият сервиз и това винаги да има някой насреща в сезонната работа. Заедно с Тайтън ще се развиваме и за напред – ще се стараем да предлагаме все по-добро и професионално обслужване на нашите клиенти.”, категоричен бе г-н Бойтленер.

 

 

Титанът CASE IH Quadtrac 620 също направи своята премиера в България по време на изложението БАТА Агро Есен 2015. Тракторът е носител на престижната награда „Машина на годината 2014“ и със своите 692 к.с. мощност е един истински властелин сред останалите машини! Case IH Quadtrac работи при минимално утъпкване на почвата, което е от особено значение за запазване на почвеното  плодородие и консистенцията на обработваемата земя.

 

 

Сред чуждестранните гости на щанда на Тайтън Машинъри бе и Кристчън Митердорфер, управляващ  директор на Тайтън Машинъри за Европа. Той заяви, че Черноморският регион е стратегическа част от Европа за продажбите на земеделска техника и именно заради това американската компания е решила да инвестира преди 3 години в България, Румъния, Украйна, и Сърбия. „За следващите години ние предвиждаме разрастване, както на търговската мрежа, така и на пазарния дял на Тайтън Машинъри спрямо останалите конкуренти. Само за последната година отчитаме над 20% ръст в продажбите, което показва силната пазарна позиция и добър мениджмънт на компанията“, обясни г-н  Митердорфер. Според него основата за дългосрочна удовлетвореност на клиентите се гарантира от поддържането на високо ниво на експертиза и обучение на търговските и сервизни специалисти и това е направлението, в което Тайтън Машинъри също ще инвестира.

 

 

Георги Атанасов, изпълнителен директор на Тайтън Машинъри България също коментира участието на компанията в изложението БАТА Агро Есен 2015: „За нас винаги е било голямо удоволствие да сме тук, като един от основните участници. Тайтън Машинъри винаги се стреми да предлага  възможно най-новите решения в бизнеса. Ние предлагаме пълния диапазон от техника и следпродажбено обслужване… на практика работим денонощно за да сме с нашите клиенти.“

 

 

Специален гост на щанда на Тайтън Машинъри бе и Зигмунд Олсън, регионален директор на Kverneland. Той загатна една топ-новина за бъдещото поколение земеделски машини от престижния бранд – те ще бъдат оборудвани с функцията Voice Control, чрез която операторът на трактора ще може да подава гласови команди към прикачния инвентар, включително и на български език.

 

 

По време на изложението бе представена най-новата пневматична сеялка за слята повърхност – Kverneland U-Drill 6000, която е конструирана с едно минаване в полето да подготвя почвата за сеитба, да подравнява, уплътнява и засява. При създаването на сеялката, основният фокус е бил върху високата скорост при засяване от 10 до 18 км/час и същевременно осигуряването на перфектни условия на почвата за сеитба. Машината е оборудвана с голям бункер с обем от  4 350л и 2 броя много лесно достъпни дозиращи устройства.

 

 

Тороразпръскващата машина Kverneland Exacta TL Geo Spread също бе акцент на изложението. Максималният обем на бункера от 3 900л, ширината на разпръскване на торта  - 52 м, както и възможността за автоматично изключване на секциите на всеки 2м, са все параметри, които правят торачката една изключително високопроизводителна и предпочитана  машина.

 

 

Престижният шведски бранд Vaderstad също се отличи с редица новости в рамките на щанда на Тайтън Машинъри по време на БАТА Агро. Акцент бяха новата серия култиватори Opus, със същата издържлива метална рама, като предшествениците си, като работната дълбочина при тях достига до 40см. Новата серия култиватори Opus получиха златен медал на международното изложение СИМА. Подходящи са за интензивна работа в полето, особено за тежки почви.

 

 

Тайтън Машинъри България представи на изложението в Стара Загора и поливните системи Casella, които се очертават като хит сред фермерите при все по-нарастваща необходимост от допълнително поливане на замеделските култури и възможност за финансова подкрепа по мярка 4.1 от ПРСР за хидромелиорации. Casella предлага богата гама от напоителни системи за малки, средни и много големи стопанства.  Моделите са оборудвани с гъвкави тръби с диаметър от 82 до 150 мм и дължина от 260 до 740 м, оборудвани са със самостоятелен двигател и хидравлична система, както и е на разположение голям брой допълнително оборудване, за постигане на ефективно и лесно поливане с нисък разход на енергия.