Case представя новия челен товарач 651G Evolution

29.04.2024

Case Construction Equipment разшири гамата си челни товарачи от среден клас с въвеждането на осми модел в нея. Изцяло новият 651G Evolution с работна маса 14 т заема своето място между моделите 621G и 721G. Машината е базирана на 621G и предлага по-голяма работоспособност при товарене, осигурявайки върхови нива на производителност и ефективност в своя клас.

 case-ce-651G

Повишена производителност

По-големите модели 721G, 821G и 921G Evolution също са подобрени и предлагат по-голяма гранична товароподемност и височина на разтоварване на кофата, което допълнително повишава производителността на клиентите. Увеличената работоспособност на машините позволява на Case да предложи нова гама от кофи за товарене на калибровани инертни материали за всички модели от 651G до 921G. Кофите се отличават с извит страничен ръб и горен предпазител с нов дизайн, като осигуряват повишен капацитет, подобрено вкопаване и задържане на материала.

Повишена надеждност

Case 651G Evolution и трите по-големи модела разполагат с подсилени предни и задни секции на шасито, отговарящи на повишената им работоспособност. Стандартно се монтират мостове за тежки приложения, като има избор от диференциали за всеки мост. Клиентите могат да избират между три варианта:

  • Преден мост с диференциал с 100% блокиране и заден мост със свободен диференциал;
  • Преден мост с диференциал с 100% блокиране и заден мост с диференциал с ограничено приплъзване;
  • Два моста с диференциали с ограничено приплъзване.

Комфорт за оператора

Операторите на челни товарачи от серия G Evolution имат на разположение просторна кабина със защита ROPS/FOPS Ниво 2 и тъчскрийн дисплей за управление на всички функции на машината. Това включва възможността за задаване на фиксирани обороти на двигателя, както и автоматично активиране на системата Ride Control при достигане на предварително зададена скорост. Товарачите от серия G вече позволяват на оператора достъп до дигитално ръководство за експлоатация чрез монитора, а също и използване на регулируеми електро-хидравлични джойстици, нови работни режими и програмируеми бутони върху основната конзола.

Вградената везна за измерване на товара в кофата позволява на оператора прецизно да товари самосвали и да записва тонажа на натоварения материал. Тя дава възможност за генериране и запазване на широк набор от данни, в т.ч. кантарна бележка, име на клиента, регистрационен номер на камиона и предварително зададено максимално тегло на товара за конкретния камион. Цялата тази информация може да бъде автоматично изпратена към офиса чрез телематичната система Case SiteWatch.

По-чиста, по-екологична мощност

Челните товарачи Case от серия G Evolution се захранват от доказани дизелови двигатели за Етап V на ЕС от FPT Industrial. Техните обеми са 4,5 л за 521G, 6,7 л за моделите от 621G до 921G и 8,7 л за 1021G и 1121G. Турбокомпресори с разтоварващ клапан се използват при всички модели до 921G, като за двата по-големи товарача са предвидени турбокомпресори с променлива геометрия. Всички двигатели разчитат на системата Hi-eSCR2 за последващо третиране на изгорели газове, без необходимост от EGR. Машините могат да се зареждат с няколко вида синтетични и екологични горива, включително биогорива като HVO и XTL.

Сервизни решения от Case

Новият модел 651G Evolution ще се предлага с всички съществуващи сервизни услуги на Case, включително удължени гаранции, договори за планирана сервизна поддръжка, регулярни огледи, анализ на работните флуиди, сервизни комплекти и телематика.

Новият челен товарач е оборудван с телематична система SiteWatch, използваща 4G SiteConnect Module, до който има достъп чрез новото приложение SiteManager App за устройства с iOS и Android. Платформата е разработена за много лесно ползване от страна на клиентите. SiteConnect дава възможност за двупосочна комуникация между машините и дилърите на Case, които могат да извършват дистанционна диагностика и да дадат инструкции на оператора по всеки възникнал въпрос без посещение на място.

На клиентите са осигурени по-голяма производителност и по-малко сервизни престои благодарение на проактивния анализ на потенциалните дефекти, базиран на софтуерен алгоритъм, както и съкратеното време за отстраняване на неизправности. Ако бъде открит потенциален проблем, до дилъра на Case се изпраща сигнал с конкретни препоръки и действия за решаването му преди да е станала авария. SiteConnect и телематиката са част от стандартното оборудване на серия G Evolution.

Въведени със серия G Evolution, сервизните интервали, удължени от 500 на 1000 моточаса, се отнасят и за моделa 651G. Това осигурява по-малко общи разходи за сервизиране благодарение на програмата за планирана поддръжка Case Care, която предлага различни варианти за продължителност, приложения и плащания.

Назад към всички новини