Titan MachineryBulgaria Power & Technology

новини / 2014 / 06 / 13 Приключението за книгата на Гинес завърши успешно

Вчера сутринта в 9 часа, успешното пътуване на Лео към рекорда беше отпразнувано в Пиркала, Финландия


Петък, 06/13/2014


Вчера сутринта в 9 часа Лео Търджеф (Leo Terqujeff) е достигнал Пиркала, където беше отбелязано постигането на световния му рекорд за Гинес с Merlo Panoramic P 25.6 след пропътуване на 4300 км за 33 дни.


Едно пътуване, което го отвежда през половин Европа: Италия, Словения, Унгария, Словакия, Чешката Република, Германия, Дания, Швеция, преди да пристигне във Финландия.


Световните рекорди на Гинес призна изключителния характер на това начинание като го потвърди за официален рекорд. Лео, с Merlo P25.6, се превръща в човека с "Най-дългото пътуване на телескопичен товарач" , като става свидетел на уникалната производителност и надеждност на машината.


С този нов рекорд Merlo, както и изключителната му хидростатична трансмисия, демонстрира силата на своите телескопични товарачи, които изпъкват не само с производителност, но също така и с надеждност, технологии и иновации.


Хидростатичната трансмисия на Merlo наистина е издържала тези строги тестове, след като P25.6 моделът е преминал 4300 километра без никакъв проблем. Този рекорд е още по-значителен, ако се вземе предвид, че е бил постигнат с най-компактната машина, която Merlo предлага на пазара. Компактният размер, обаче, не е за сметка на резултата (P25.6 е единствения телескопичен товарач в своя клас който може да достигне 36 км/ч) и комфорт (с 1010 мм обща ширина - най-широката кабина в тази категория).


Пристигането на Лео бе отбелязано в официалната сграда на Rotator (вносител на Merlo за Финландия) с вълнуващо събитие, което проследи на живо последните километри, изминати от Лео благодарение на камерата монтирана в кабината и системата за геолокация MerloMobility. Това е сложна система за управление на информацията за телеметрия създадена и разработена в групата, която направи възможно картографирането на напредъка на Лео по време на пътуването му, дистанционното управление на състоянието на P25.6 и беше ключова технология за удостоверяването на рекорда за Гинес®.