(0) 0,00 лв.

CropXplorer

CropXplorer е сензор за оптимизиране на азотния баланс, част от пакета за прецизно земеделие AGXTEND на Case IH.

Виж повече...
Изпрати запитване
Добави в любими
Описание

Области на приложение:

Области на приложение:

Области на приложение: - Азотно торене според нуждите на растенията в конкретното поле - Използване на регулатори на растежа според нуждите на растенията в конкретното поле - Внасяне на десиканти според биомасата - Наблюдение на културите и сканиране на усвояването на азот - Основно торене (според картите за торене)

ПРИНЦИП НА РАБОТА.

Сензорът CropXplorer използва активен източник на светлина и измерва светлината, отразена от растенията. На базата на тези измервания и алгоритмични изчисления необходимите норми за внасяне на азот могат незабавно да бъдат определени и приложени чрез ISOBUS с пръскачка или торачка, прикачени към задната част на трактора.

Ползи:

 • Не се изисква калибриране
 • Измерване на растежа на растенията в текущия момент
 • Висока точност на измерване
 • Високочувствителна измервателна технология, използваща до 2000 замервания в секунда, от които се изчислява една стойност (IBI/IRMI) в секунда
 • Здрав и високопроизводителен LED източник на светлина
 • Активна измервателна система – може да работи денем и нощем
 • Не оказват влияние външни фактори (осветеност, влажност, роса, мъгла и др.)

Благодарение на възможността за работа с променлива норма на прилагане и ISOBUS комуникацията, сензорът CropXplorer ви позволява да регулирате в реално време количеството на внасяните торове, пестициди или регулатори на растежа. Например, това означава равномерен баланс на азота и еднакъв темп на растеж – не само за цялото поле, но и за всеки квадратен метър. Системата CropXplorer е съвместима с внасяне както на гранулирани, така и на течни торове.

Системата CropXplorer предлага два лесни за използване режима на работа:      

 • Режим с 1 точка:

Количеството на внасяния азот се определя за една зона от полето. След това потребителят задава реакцията на системата, спрямо
промяната в измерените данни.

 • Режим с 2 точки:                                                    

Количеството на внасяния азот се определя за две зони на полето. Тези две точки определят кривата на регулиране.

Системата CropXplorer разполага и с автоматичен режим:              

 • Режим за зимна пшеница:

Системата изчислява оптималната норма на внасяне специално за тази култура въз основа
на очаквания добив, качеството и текущото ниво на растеж. Във всички режими на работа потребителят
може да задава минимални и максимални разходни норми.

ЕДИН ДАТЧИК. ДВА ИНДЕКСА. 

Сензорът CropXplorer изчислява индекса за биомаса и азотния индекс. Индексът за биомаса се използва за внасяне на торове в ранните етапи на растеж до
братенето. Когато почвата вече е покрита, се използва индексът IRMI. В този момент индексът за биомаса (IBI) работи като праг на задействане: ако сензорът не отчете биомаса, той намалява/спира внасянето на препарат тази зона. 

Прецизните измервания на всеки етап от развитието на растенията позволяват широк спектър от приложения за различни култури.

 • Индекс за биомаса IBI (Isaria Biomass Index)

Индексът за биомаса дава информация за покриването на почвата от съответната култура. Това позволява да се определи дали сканираната зона е увредена от измръзване, суша или друг фактор.

 • Азотен индекс IRMI: Isaria Reflectance Measurement Index

Азотният индекс дава пряка информация за съдържанието на хлорофил в културите. Това позволява да се определят нуждите от азот на съответните растения.

ВСИЧКО НА КАРТАТА

Системата CropXplorer може автоматично да комбинира текущо измерените стойности с данни за почвата в конкретната зона от полето и така да определя оптималните разходни норми според различните условия на полето. Системата също така улеснява проследяването на информацията, като позволява всички данни да бъдат лесно съхранявани във формат ISOXml – тези данни могат да се прочитат и обработват в повечето налични на пазара информационни
системи за управление на стопанството (FMIS).

Функция Map Overlay

Функция Map Overlay

Функцията Map Overlay (наслагване на карта) се използва за комбиниране на специфична за полето информация за почвата, като например топография, тип на почвата, капацитет за влага или многогодишни данни за добива.Тези пространствено вариращи данни могат да бъдат обединени в карти за потенциалния добив, които дават допълнителна важна информация за прилагане на специфични за полето разходни норми.

Карти с индекса за биомаса и азотния индекс

 Датчикът записва данни за текущото състояние, развитие и азотни нужди на сканираните култури.

 • Карта на индекса за биомаса  

 

 • Карта на азотния индекс

Дисплей на CropXplorer

Дисплей на CropXplorer

Системата CropXplorer използва специализиран дисплей за лесно конфигуриране и позволява да следите всички ключови параметри на внасянето на торове и препарати. Максимална съвместимост: - Съвместимост с ISOBUS пръскачки и торачки - Съвместимост с контролери на торачки и пръскачки без ISOBUS - Не е необходимо да подменяте своята пръскачка или торачка Максимална съвместимост: - Средна приложена разходна норма - Минимална/максимална разходна норма - Текуща разходна норма - Карта с приложените разходни норми - Показатели IRMI и IBI

МОНТИРАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ

Системата CropXplorer се монтира лесно на всеки трактор – дори от един човек само за няколко минути. Различни монтажни комплекти позволяват монтиране на сензора към предната противотежест или дори директно към предния триточков навес на всеки трактор. Позицията отпред защитава датчика от прах и отломки, осигурявайки оптимална ефективност. Две работни ширини от 6 и 6,9 м позволяват датчикът да бъде позициониран далече от коловозите.

ПРЕДИМСТВА ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ:

 • Оптимизирани обработки на културите
 • Бърза и лесна подготовка за работа
 • Повишени добиви и качество на реколтата
 • Оптимално разпределяне на торове и препарати
 • Предотвратяване на полегнали култури
 • Оползотворяване на потенциала за добив
 • Равномерни азотни баланси

Изпратете ни запитване: