Titan MachineryBulgaria Power & Technology

Väderstad | Rollex- Rexius галерия PDFvaderstad.com

Rollex/Rexius

Прост и мултифункционален ролер с гумено окачване за по-дълъг живот. Той може да се оборудва с подравняваща дъска Crossboard и BioDrill. Crossboard разполага с хидравлична система " господар и роб", осигурявайки перфектен контрол на дълбочината по цялата работна ширина.

 

 

Зона 1

Подравняваща дъска Crossboard със стабилизираща щанга, хидравлично регулируема от кабината, разбива буците и заравнява почвата. Crossboard може да се оборудва с единичен или двоен нож за по-добър ефект на нарязване/разбиване. Това оборудване се предлага като опция.

 

Зона 2

Валяците на ролера се предлагат с различни дизайни. Системата с гумено окачване поглъща ударите и вибрациите, като удължава живота на ролера и не изисква поддръжка.

 

Защо е необходимо валиране?

Разбиването на буците и заравняването на изораната почва са може би най-главните задачи на ролера. оборудването на ролера с Crosskill валяци и подравняваща дъска Crossboard със стабилизираща щанга създава отлично заравняване на браздите. При по-тежки почви е добре да комбинирате култиватор с последващ Rexius. Следващ ролер Crosskill съчетава ефективната обработка с равно уплътняване и няколко минавания, което е приложимо както през пролетта така и през есента. Валяците Crosskill придават на ролера уникалната способност да се самопочиства дори при относително влажна почва, тъй като той често се намира непосредствено след брана или култиватор.


 

Валиране след пролетна сеитба

Едно минаване с Rexius ролер оборудван с валяци Crosskill след пролетна сеитба създава оптимални условия за поникване на семената. Камъните са притиснати, и почвата е разрохкана. Това предотвратява образуването на кал след силен дъжд.

 

Валиране на есенни култури през пролетта

агресивните валяци Crosskill разбиват буците на по- върхността, които често се появяват при есенните култури през пролетта. Това позволява приток на въздух до коренната система и стимулира растежа. Ролерът също така притиска камъните.

 

Разбиване на буците

Валежите между сеитбата и поникването могат напълно да изложат под риск растежа, ако на повърхността се създаде кора. В подобни случаи, бързото действие е от решаващо значение, за да се спаси поникването и да се осигури добивът. на места с твърди буци, ролерът Rexius с Crosskill валяци и двоен нож тип Double-Knife осигурява из- ключително нарастване в добива. Предимството на Double-Knife е, че позволява да се извършва тежка обработка без повдигане на почвата тъй като движението е насочено напред. При по-трошливи буци, Rexius ролер работи точно толкова добре и без двойните ножове.

 

 

Ролер, който реагира

Всички ролери на Väderstad са монтирани посредством лагерни тела за по-добро представяне на полето. Това е важно, за да се гарантира, че почвата получава същия ефект на валиране и, че същите резултати могат да бъдат постигнати независимо от формата на полето. В допълнение към надеждността, дължината на живота е от съществено значение при съединената конструкция. Ролерите Rollex и Rexius са оборудвани със същите усилени връзки и лагери.

 

 

Секциите на ролера са свързани една с друга посредством свободни връзки. Тази конструкция позволява преодоляването на

големи препятствия на полето без това да се отрази на реакцията на ролера. Rexius 1230 е достатъчен ролер за фермери,

които имат високи изисквания за производителност.

 

 

 

 

Съберете камъните веднага щом ги забележите

Валирането често е отлична възможност полето да се почисти от камъните, които са се появили на повърхността по време на обработката или на студените периоди. С опционалните табли за камъни на ролера, лесно и бързо могат да се събират големи количества камъни, оставяйки полето готово за сеитба или жътва без риск от повреждане на машината.

 

 

 

Специфични предимства на ролерите

 

Rexius

Ролерите Rexius са изградени около много здрава рама (250x150x10мм), за да издържат на тежките условия. Рамата също дава по-висок натиск на метър, до 800кг, което е предимство по време на валиране. Rexius е наличен с работна ширина до 12.3м и предлага избор от различни опции за ролери. Моделът 6.5м може да се удължи до 8.2 или 9.4м работна ширина. Rexius разполага с изключително тясна транспортна ширина от 2.5м и се доставя със здрави 400мм широки колела, с последователно съединени колела като стандарт или опция.


 

Rollex

Rollex е гъвкав ролер в по-тесния сегмент с работна ширина от 4.5-6.2м. Ролерът има малко по-лека рама от по-големите модели, поради по-тясната работна ширина. Въпреки това той е много добре оразмерен (200x100x10мм) за работните ширини на Rollex. Транспортните колела са широки 25.4см и отлично адапти- рани към теглото на Rollex. Транспортната ширина на Rollex е 2,8м.