Владислав Анев: Väderstad Tempo - дава възможност в срокове да се засят посевите, благодарение на тяхната скорост, прецизност и точност

26.11.2021

„Пролетна сеитба 2021 със сеялките Väderstad Tempo” в стопанството на „Рачев 2” ООД

Кое прави сеялките  Vaderstad Tempo предпочитаните пролетни сеялки - полеви тест и споделен опит от българските фермери? Този въпрос зададохме по време на сеитба 2021 на трима български фермера, в три различни стопанства, които работят с Vaderstad Tempo в различни условия и мащаб.

Първото стопанство, което посещаваме е в община Павликени - „Рачев 2”  ООД, които обработват 50 000 дка и работят с Vaderstad Tempo от 2015 г. През пролетния сезон засяват  25 000 дка царевица и слънчоглед с Vaderstad Tempo TPR 12.

Владислав Анев, управител земеделие в Рачев 2 ООД ни споделя на полето:

Нашето стопанство е разположено в централна северна България, като обработваме 50 хил. дка земя. Културите, които отглеждаме са зърнени, маслодайни, азот фиксиращи и бобови. Зърнобазата ни се намира в село Михалци, а в момента се намираме в землището на село Върбовка, където с моите колеги извършваме сеитба на царевица реколта 2021 г. С фирма Тайтън Машинъри съвместно работим повече от 10 години. През 2015 г решихме да направим демонстрационен опит, в който да ни демонстрират сеитбата на царевица и слънчоглед със сеялка Vaderstad TPR 12. 

Как работи Vaderstad Tempo на полето?

Още по време на направения опит, който проведохме с Татън Машинъри и Vaderstad Tempo TPR 12  ни направи най-силно впечатление: Скоростта на сеитбата, което е от изключително значение за нас, правилната норма на изсяване, дълбочината в изключителна точност и прецизността, която допринася Vaderstad Tempo TPR 12 на полето. След закупуването през 2015 г. на първата ни Vaderstad Tempo TPR 12 ние решихме и заложихме пролетната сеитба на царевица и слънчоглед изцяло на Vaderstad Tempo.

Приложената технология на сеитба с Vaderstad Tempo:

Тази година сме заложили на 25 хил. дка пролетници, царевица и слънчоглед. Технологията, която разработваме при нас е конвенционална - на 70 см междуредие, между 6300 и 7000 бр. семена царевица и 6100 и 6500 бройки семена слънчоглед.

Имаме изключително кратки срокове да засеем царевицата и слънчогледа. Тази година за 25 000 дка сме си задали 10 дни за сеитбата на царевица и слънчоглед. Благодарение на Vaderstad Tempo успяваме точно и в срокове да засеем абсолютно всичките си посеви благодарение на тяхната скорост, прецизност и точност.

Посланието на Владислав Анев и стопанството Рачев 2 ООД  за работата с Vaderstad Tempo:

Моето послание към всички фермери в България : Доверете се Vaderstad Tempo и на Тайтън Машинъри.

Назад към всички новини