Vaderstad с редица нови машини на изложението Agritechnica

09.11.2023

Vaderstad с редица нови машини на Ahritechnica 23

Водещият шведски производител на агротехника - Vaderstad, показа пред-премиерно редица нови машини на съвместна полева демонстрация с Case IH, която се проведе близо до Виена, Австрия. Машините, които ще бъдат официално показани на Агритехника 2023 в Германия бяха демонстрирани първо в полеви условия пред камерите на редица аграрни медии от Европа.

Един от основните акценти по време на събитието бе новата серия междуредови култиватори Vaderstad Extract L/V, които ще се предлагат в работна ширина от 6, 9 и 12 метра. Междуредовото разстояние при тях е от 225 до 750 мм, което покрива изискванията за всички редови култури. Тази изцяло нова серия междуредови култиватори спестява разходи от употреба на хербициди и решава по механичен начин проблемите с плевелите, като я прави перфектно допълнение към сеялките Tempo и Proceed.

Именно новата комбинирана сеялка Vaderstad Proceed с 24 изсяващи секции показа впечатляващи резултати по време на полевите тестове край Виена. Сеялката е разработена да сее прецизно, както слети, така и редови култури. Proceed поставя дори и най-малките семена на перфектната дълбочина с прецизност до милиметър, а също осигурява прецизност в края на реда, както и отлично оптимизиране на сеитбеното легло. Proceed може да намали с около 50% сеитбената норма, запазвайки обемите и повишавайки качеството на реколтата. Сеялката има прецизни изсяващи секции, които работят чрез системата Vaderstad PowerShoot, която извършва пълен контрол върху всяко едно семе по целият му път до почвата.

По време на събитието бе показана и новата 12 метрова сеялка за слята повърхност Vaderstad Inspire S, оборудвана с 5000-литров бункер за семена. Сеялката има адаптивна двойна дискова система за семена, която има отлична способност да се адаптира към всякакви неравности на полето, като може да работи прецизно при променлива и висока скорост. Това става благодарение на новата система с 8 дозиращи устройства - Fenix ​​III, както и наличния прецизен секционен контрол на 8 секции от 1,5 м.

Важен акцент при представянето на новата продуктова гама от Vaderstad бе новият универсален култиватор Top Down 500, който в комбинация с модула E-Service има възможността да контролира автоматично работната дълбочина на база картиране на площите.

Густав Самюлсън от Vaderstad подчерта и основното предимство за култиватора TopDown: Машината има напълно автоматичен контрол на база функциите, които управляваме, чрез ISOBUS. Фермерите могат да задават план за работа на машината, да го изпращат до трактора и така да са сигурни, че работата ще бъде извършена максимално ефективно, според данните от картирането на земеделския блок.

vaderstad-top-down

С този култиватор зърнопроизводителите могат да реагират при всякакви метеорологични условия и да постигнат отлична и фина почвообработка, независимо от обемите на растителните остатъци. По време на демонстрацията Vaderstad Top Down 500 показа отлична работа и равномерно смесване в целият почвен хоризонт. В задната част на машината е налице валяк за утъпкване, който в сухите години може да приложи по-голямо уплътняване с цел да се възстанови капилярността на почвата.

Всички нови машини от Vaderstad, показани по време на презентацията имат свързаност чрез системата E-Service, която включва иновативни решения улесняващи управлението и наблюдението по време на работа. Чрез модулът E-Control, който е базиран и безжично свързан с iPad, може да се правят всякакви настройки и наблюдение на машините. От друга страна, системата E-Service включва виртуален ISOBUS терминал за мониторинг и управление, който може да се свърже със стандартния ISOBUS на трактора. В допълнение към системата е и модула iCon, който също е на база iPad и позволява лесно калибриране и настройване по време на работа в полето.

Със събитието, в което Vaderstad показа своите най-нови решения за модерно земеделие, компанията подчерта своя ангажимент към фермерите с цел повече устойчивост и ефективност, по-добра реколта, по-ниски разходи, по-бърза възвръщаемост на инвестициите и по-висока остатъчна стойност на машините.

Назад към всички новини