Vaderstad с нова рекордна година – въпреки Covid

23.12.2020

Vaderstad, един от водещите световни производители на машини за почвообработка и сеитба, за порен път има силен финансов резултат и през финансовата 2020 г. Въпреки че годината беше силно засегната от Covid–19 и две допълнителни седмици на спиране на производството, Vaderstad постига нов рекорден оборот в размер на 3.4 милиарда шведски крони подобрявайки приходите си с 23% в сравнение с предходната година.

Оперативната печалба на Vaderstad нараства от 172 милиона през 2019 г. до 212 милиона за 2020г. Ако погледнем към продажбите, които също достигат ново рекордно ниво, Vaderstad бележи увеличение с 43% в периода между 2017 и 2020г.

- Това е много силен резултат, имайки предвид каква беше тази година. Част от него  се дължи на предприетите мерки за намаляване на разходите, а също така и на отмяната на много изложения и пътувания. Но не трябва и да забравяме, че производството ни беше затворено за две седмици повече от обикновено и също така, че дадохме две допълнителни седмици отпуск на нашите служители. Имайки предвид това, ние сме изключително горди от този резултат, сподели Никлас Бйерсер, вице финансов президент на Vaderstad.

Vaderstad Record Year

- Както обикновено, голяма част от продажбите ще бъде реинвестирана в развойна дейност. Да бъдем постоянно на върха на иновациите, прогреса и новите методи за световното производство на храни е нещото, което формира същността на дейността на Vaderstad.

- Благодарен и горд съм от факта, че по време на тази много специална година успяхме да постигнем такъв добър резултат. Също така продължихме да наемаме нови служители през цялата година, така че не престанахме да растем и като брой служители, каза Матс Беверуд, Президент и Главен Изпълнителен Директор на Vaderstad.

Ако разделим продажбите през финансовата 2020г.  между различните пазари, ще видим, че продължава положителната тенденция от предходните години. Vaderstad се набира скорост на някои важни пазари.

- Продажбите продължават да растат в много държави, включително и на ключови пазари като Швеция, Германия, Франция  и Русия. Прогнозите за следващата година също са много добри. Бих искал да откроя Канада, където нашите продажби се покачват значително. Имаме всички основания да бъдем оптимисти за бъдещето, споделя Никлас Бйерсер.

Назад към всички новини