Väderstad представя иновативно притъпкващо колело за сеялката Tempo

04.06.2020

За да увеличи производителността на сеитбата още повече, Väderstad представя уникалното притъпкващо колело Väderstad ProStop. Благодарение на иновативния си дизайн, ProStop осигурява отличен контакт на семената с почвата при много висока скорост на засяване.

Новото притъпкващо колело Väderstad ProStop е проектиранo с гумени спици, за да абсорбира външното налягане в сърцевината си. Благодарение на това,  точният профил на колелото не се влияе при движение в браздата.

По думите на Матиас Ховнерт, Старши вицепрезидент продажби и маркетинг във Väderstad, новото притъпкващо колело Väderstad ProStop е проектирано да се огъва в сърцевината си, което означава, че никога не се засяга контактът между колелото и семената. ProStop поддържа определящия контакт между семето и почвата, като едновременно с това свежда до минимум страничното уплътняване в браздата. Резултатът може да се забележи в равномерното поникване на посевите и огромния потенциал за висок добив през цялото поле.

Ключова задача на притъпкващото колело е да осигури оптимален контакт между семената и почвата, посредством прецизно поставяне на всяко семе на дъното на браздата. При среща с външни сили, традиционното спирачно колело поема ударите, като леко изравнява външния си профил. Това застрашава способността му да осигурява контакт между семената и почвата, като същевременно създава уплътнения в страничните стени на браздата.

Според г-н Ховнерт, новото колело Väderstad ProStop поема ударите в сърцевината си, вместо с външния си профил, като това прави възможно да бъде увеличена още повече производителността на засяване. Подобно на сеялката Tempo, ProStop е проектиран за превъзходни резултати при много висока скорост на сеитба. ProStop работи безпроблемно с дозиращото устройство на Tempo за осигуряване на оптимални условия на растеж за семената.

Новото спирачно колело Väderstad ProStop ще се предлага като опция за всички сеялки Tempo от юни 2020 г. Освен това, ProStop ще може да се добави към всички Tempo модели от 2020 година.

Източник: Vaderstad

Назад към всички новини