Vaderstad показа редица нови разработки по време на Агритехника 2023

21.12.2023

Шведският производител на земеделска техника - Vaderstad, със впечатляващо участие на международното изложение Агритехника 2023, което се проведе в Германия. На изложбените площи на престижния производител бяха представени новите серии сеялки Tempo със система за внасяне на течен тор, както и сеялките Proceed за висока прецизност по време на сеитба на всички видове слети и редови култури. За първи път бе показана и No-Till сеялката Seed Hawk 600-900C, към която има изключително силен интерес.

Хенрик Гилстринг - Управляващ директор и част от семейството  собственици на компанията заяви пред нашата камера: “Горди сме да представим няколко иновации на Агритехника, които са свързани с нашите разработки през последните 3-4 години.”

Хенрик-Гилстринг-vaderstad

Специално за българските земеделци и това, което се търси като високоефективни и прецизни машини, както по отношение на сеитбата, така и за точни решения в почвообработката, разговаряме с Магнус Самюелсън, маркетинг директор във Vaderstad, който сподели: 

“Изключително важно решение за българския пазар -това е новата сеялка за директна сеитба - Seed Hawk. Ние сме изключително вдъхновени, защото това е изцяло нова сеялка. Отпред имаме дискове пред изсяващите ботуши, а също имаме отлично обработване на почвата и прецизно изсяване. Също така имаме нов култиватор Top-Down обогатен с електроника и със системата E-Service. Това дава не само възможност за лесно регулиране от кабината на трактора, но и автоматизирано поведение на база вкарани карти на обработваемия блок, което спестява много пари/разходи за гориво и време.”

Magnus-Vaderstad

По време на Агритехника, Vaderstad показа и нови подобрения в сеялките Tempo, които години наред са предпочитаната марка прецизни сеялки сред българските зърнопроизводители. Новото вече е, че сеялките могат да бъдат оборудвани със система за прилагане на течен тор. Дозировката се контролира автоматично по време на работа, което елиминира нуждата от калибрация. Новата система разполага с 2 000 литров резервоар за течен тор, а значително удобство за оператора са универсалните дюзи, които нямат нужда от смяна.

vaderstad-tempo

Магнус Самюелсън добави още: “При сеялките Tempo вече имаме ред по ред, система за адаптивен контрол на нтиска на семенното легло, без риск от преуплътняване или недостатъчно уплътняване на почвата.”

На щанда на Vaderstad бе показана и новата сеялка Proceed, която позволява сеитба както на слети, така и на редови култури. 

“Това е изключителна сеялка, която с еднаква прецизност сее както житни култури, така и царевица.”, категоричен е Магнус Самюелсън и добави, че земеделските производители могат да очакват тази сеялка, както и другите представени иновативни машини, с поръчка от сега за сезон 2024-2025.

В сферата на почвообработката, по време на Агритехника, Vaderstad акцентира и върху дисковият култиватор Vaderstad Carrier, който вече се предлага с Cross Cutter дискове и е изключително подходящ за работа в сухи почви с множество растителни остатъци.

vaderstad-carrier

На финала на обиколката на щанда на Vаderstad разбираме, че компанията отчита изключителен растеж през последните години заради върховото качество на своите продукти и ангажимента за постоянна развойна дейност. “Отчитаме постоянен растеж и продължаваме да инвестираме сериозно в нашия завод, отговаряйки на търсенията на пазара.” каза в заключение Хенрик Гилстринг - Управляващ директор и част от семейството  собственици на компанията.

vaderstad

Назад към всички новини