Новата серия case IH Axial Flow 250 с премиера у нас

30.11.2018

Тази година звездата на червения килим бе зърнокомбайнът Axial Flow 7250 с новата система за автоматизация AFS Harvest Command, придружаван от вече добре познатия Axial Flow 6140.

По време на традиционното Red Carpet събитие, представящо последните иновации от Case IH в рамките на два панела продуктовите специалисти на Тайтън Машинъри представиха новостите при зърнокомбайните Axial Flow 250. Подробно представиха на аудиторията и новата автоматизирана система AFS Harvest Command ™, която ще бъде от голяма полза както на  агробизнесмените, които искат да получат максимума от своето земеделие, така и на операторите, които ще имат верен „компас“ за най-добрите настройки на комбайна, по време на жътва.

Какво още получавате с новата автоматизирана система AFS Harvest Command ™

В основата на промените при новите комбайни Axial-Flow 7250, 8250 и 9250 е автоматизираната система AFS Harvest Command ™. Тази напълно нова технология използва шестнадесет сензора за непрекъснато наблюдение на машината и коригира седем различни настройки, за да се постигне максимална производителност на комбайна. Управляван чрез терминала  AFS Pro700 в кабината, системата за автоматизация понастоящем може да работи с пшеница, рапица, царевица и соя. Само няколко избора, в зависимост от типа култура и условията, позволяват на всеки оператор да настрои машината и да постигне желания резултат.

Може да избирате между Базова версия на AFS Harvest Command ™ характеризираща се с доказаната система за Автоматични настройки на реколтата (ACS) или версия включваща Feedrate Control, променяща постъпателната скорост на база натоварването от реколтата, за да се постигне желания резултат - възможност за контрол на загубите, максимална или фиксирана производителност. Операторът определя целевото максимално натоварване на двигателя и постъпателната скорост, а Feedrate Control ще работи до тези граници. (Feedrate Control може да се използва като самостоятелна функция и работи във всички видове култури.)

Топ версията е изцяло автоматизирана с AFS Harvest Command ™, като автоматично задава настройки на овършаващата и почистващата системи, базирани на същите желани резултати както с Feedrate Control, но допълнително следи и качеството на зърното. Използва се технология, базирана на камера с мултиспектрална светлина (патент на Case IH), и следене налягането върху ситата, за да се осигурят допълнителни насоки за автоматичния процес на настройка на машината, за да се минимизират примесите в зърнената проба и да се поддържа най-доброто качество на зърното, което е отличителна черта на комбайните Axial Flow.

Автоматизацията на AFS Harvest Command ™ не е предназначена да замени решенията на оператора, а да ги подобри, като идентифицира факторите, ограничаващи производителността на комбайна, като промяна на условията, визуализирайки ги и правейки корекции, за да ги подобри.

Опитните оператори могат допълнително да увеличат производителността и качеството на зърното, а по-неопитните могат по-бързо да постигнат производителност, сравнима с тази на опитен оператор. И за двата типа оператори, AFS Harvest Command ™ означава по-малко притеснение относно фактори като: загуби, обороти на вентилатора и скорост на ротора, което позволява по-голям фокус върху позицията на хедера и разтоварване. "

В новата серия al Flow 250 има подобрения на роторния кафез и ситата

В съчетание с управлението на горното и долното сито, пълният пакет AFS Harvest Command ™ включва и нова настройка на пред-ситото от кабината, позволявайки на системата автоматично да наглася всички настройки на ситото, според обратната връзка от сензорите за загуба, камерата за зърно и сензорите за налягане на ситата.

Уникалните сензори за натоварване на ситата осигуряват на AFS Harvest Command ™ данни от ситата, което позволява на системата да разбере за предстоящите загуби и да направи корекции преди да се случат. Тези сензори помагат на системата да направи разлика между загубите от претоварване на ситата и загуба от издухване на зърното и съответно да регулира настройките на вентилатора и ситата, предотвратявайки загубата на зърно при обръщане в края на блока, или при спиране на комбайна в полето.

Промяна в трансмисията

Нова хидростатична скоростна кутия с полеви и пътен режим, два диапазона на скорост, осигурява повишено сцепление, така че няма нужда да спрете и да сменяте предавка, докато работите или изкачвате хълм.

Подобрения в пакета X-tra Chop

Системата на сечката X-tra Chop вече е снабдена с нов дистанционен превключвател за нагласяне на тавата за разхвърляне, за да се направи по-лесен достъп до рампата при двигателя за зареждане на гориво и поддръжка.

Повишена товароподемност на наклонената камера

В допълнение към съществуващите възможности по отношение на товароподемност на наклонената камера от 4.5 и 5.2 тона при най-големите модели Axial-Flow вече тя достига 6,1 тона, за да се справят с 13,5 м. ленови-хедери и 18-редови царевични адаптери. Заводски монтираната двойна странична корекция спомага да се осигури подобрен контрол на 13,5 метровите хедери.

Нова функция за контрол от кабината на предната плоча на наклонената камера, напред и назад, позволява на оператора да променя ъгъла плочата с до общо 11,9 градуса наклон, за да подобри ефективността при жътва, както при нискорастящи култури като боб, така и при високорастящи. Подобренията на функцията за управление на височината на хедера, означава по-добра реакция и плаваща функция на наклонената камера.

Адаптивната чувствителност към скоростта на движение (GSAS) автоматично настройва чувствителността за височина на хедера, при увеличение на скоростта напред и назад, за да държи хедера стабилен и в готовност за реакция.

AFS Connect възможности

Заводски вградената телематика AFS Connect, позволява двупосочно прехвърляне на файлове между комбайна и компютри в офиса чрез уеб портал. Всички комбайни са предварително окабелени и имат антени за свръзка с необходимия модем. Когато комбайнът е поръчан с подготовка за телематика, модемът ще бъде монтиран. Всичко, което се изисква за пълната телематична версия, е код за отключване.

Освен всички новости и подобрения в технологията на новите зърнокомбайни  Axial Flow 250, голямо внимание е отделено и на комфорта на оператора – за сезон 2019 всички зърнокомбайни ще бъдат оборудвани с червена кожена седалка.

За по-бързо и леко разтоварване на бункера, в стандартната конфигурация на зърнокомбайните от серия 250 ще бъде включен и регулируемия улей в края на шнека.

Назад към всички новини