Мощност и ефективност на вериги от Case

30.06.2023

Case Construction Equipment е един от световните лидери в производството на земекопна техника с пълна гама от видове и модели машини. Сред тях ясно се открояват верижните багери от среден и тежък клас, отличаващи се с висока производителност, горивна ефективност, надеждност и комфорт за оператора. Официален представител и сервиз на Case Construction Equipment у нас е Тайтън Машинъри България.

Верижните багери Case от серии D и Е са съвременни високотехнологични машини, конструирани и оборудвани според високите изисквания на европейските строителни фирми. Клиентите имат голям избор от модели с работни маси от 13 т до 70 т, осигуряващи голяма лекота на управление, бързина, икономии на гориво и по-ниски общи разходи за придобиване, експлоатация и поддръжка (ТСО).

 

Серия Е на върха на технологиите

Новата серия Е е съставена от шест модела с работно тегло от 13 до 31 т.

Те разчитат на икономични дизелови двигатели FPT, като за съобразяване с нормите на Етап V на ЕС се използва модул SCR-on-Filter, без рециркулация на отработили газове (EGR). Патентованата система за селективна каталитична редукция HI-eSCR2 е предвидена да издържи през целия експлоатационен живот на багера и не се нуждае от почти никаква поддръжка. Сервизирането на машините е значително облекчено чрез удвояване на интервалите за смяна на моторното масло, горивните и маслените филтри от 500 на 1000 моточаса. В резултат от тези нововъведения верижните багери Case от серия Е предлагат осезаемо намаляване на разходите за експлоатация и поддръжка.

Case CX250E е един от хитовите модели на серия Е. Това е 25,5-тонен верижен багер с 6-цилиндров дизелов агрегат FPT NEF6, осигуряващ максимална мощност 188 к.с. и максимален въртящ момент 659 Н·м. Както при останалите модели в тази гама, неговата хидравлична система предлага отличен баланс между мощност, бързина, ефективност и икономична работа. От една страна, това се постига чрез възможността за регулиране на дебита и задаване на приоритет на движенията на рамото, стрелата или завъртането на надстройката. От друга, на разположение на оператора са четири нови работни режима. Super Power (SP) осигурява максимална производителност, Power (P) предоставя изобилие от мощност, когато е необходима, Lifting (L) оптимизира товароподемните операции, а режимът ЕСО (Е) гарантира забележителни икономии на гориво.

Големи багери от серия D

Серия D обхваща по-тежките модели верижни багери Case с работни маси от 36 т до 71 т. Това са мощни, надеждни, здрави и производителни машини за работа в пътното строителство и добива на инертни материали в кариери. Конструкцията на стрелите и рамената им е подобрена чрез най-новите методи за анализ на натоварването с цел намаляване на точките на напрежение, оптимизиране на собствената маса и повишаване на товароподемността на багера.

Високата работоспособност на машините е осигурена от новите хидравлични помпи с електронно управление и по-големия главен хидравличен разпределител. Дебитът може да се регулира според условията на работа, в т.ч. да се повишава плавно при започване на придвижване на собствен ход. В резултат багерът реагира много по-пъргаво и постига по-кратко време за изпълнение на един работен цикъл.

Сред бестселърите на серия D е 36-тонният Case CX350D, оборудван с 6-цилиндров дизелов агрегат Isuzu за Етап V на ЕС (282 к.с./1020 Н·м). При този багер, както и при останалите модели в тази серия, операторът има избор от три работни режима: А - за подравняване, повдигане и по-прецизни движения, Н - за най-добър баланс между производителност и разход на гориво, и SP - за максимална бързина и мощност. В допълнение, функцията Auto Power Boost автоматично повишава хидравлично налягане при моментна необходимост от повече сила.

У нас Тайтън Машинъри България предлага не само цялата гама машини на Case Construction Equipment, но също и висококачествени следпродажбени услуги, които включват гаранционен и извън гаранционен сервиз и доставки на оригинални резервни части. Дружеството разполага с развита мрежа от търговско-сервизни центрове в София, Монтана, Плевен, Русе, Добрич, Бургас и Стара Загора.

Назад към всички новини