Лека строителна техника от лидера Wacker Neuson

16.06.2023

За бързото и ефективно изпълнение на строителните обекти са необходими професионални машини на най-съвременно технологично ниво, издръжливи, надеждни, удобни за работа и лесни за поддръжка. Водена от тези принципи, компанията Wacker Neuson десетилетия наред произвежда лека строителна техника, съобразена точно с потребностите на фирмите от бранша. У нас официален представител на марката е Тайтън Машинъри България.

Сред най-популярната лека строителна техника на Wacker Neuson несъмнено изпъкват машините с бензинови двигатели за ремонт на асфалтови и бетонни настилки: къртачи, фугорези и ръчни циркуляри. Не по-малко практична и ефективна е техниката за обработка на пресни бетони: вътрешни и външни вибратори, вибромастари и инструменти за връзване на арматура.

 

От професионалисти за професионалисти

Фугорезите на Wacker Neuson от серия BFS са известни със своята изключителна производителност и ефективност - скоростта им на работа е с до 20% по-висока от конкурентните модели и гарантира най-бързо изпълнение на ремонтните дейности. Работната им дълбочина на рязане може да се регулира безстепенно до 195 мм.

Ръчните циркуляри Wacker Neuson са предназначени за надеждно и ефективно рязане не само на тухли и керемиди, но също и на бетонни изделия и арматура. Бензиновият двигател с висок въртящ момент гарантира високата производителност и ефективност на машините, а тристепенният въздушен филтър осигурява постоянна висока мощност и минимални престои за обслужване. Както при фугорезите, вибрациите, предавани към ръцете на оператора са минимални (под 5 m/s2) за максимално удобна и комфортна работа.

Къртачите Wacker Neuson се отличават със значително по-малко тегло в сравнение с аналогични конкурентни модели. Те са много удобни за работа, а двутактовият бензинов двигател WM80c, собствена разработка на производителя, осигурява оптимизиран по-нисък разход на гориво.

За обработка на прясно положен бетон Wacker Neuson има богата гама от вътрешни и външни вибратори. Конструкцията на вътрешните вибратори (поставят се директно в пресния бетон) се състои от гъвкав държател, вибрираща глава и електромотор. Според условията за работа на обекта и потребностите на клиентите, вътрешните вибратори Wacker Neuson са разделени в три продуктови линии: Basic, Advance и Premium. Моделите Advance могат да се комбинират с външни честотни преобразуватели, а Premium се предлагат с вградени такива.

Външните вибратори с асинхронни електромотори могат да се монтират към кофражи на строителни обекти или към форми и калъпи при производството на готови бетонни изделия. Тяхната гама също е много широка, в т.ч. с вградени честотни преобразуватели.

 

Още практични и ефективни решения

Изключително удобни и производителни са произвежданите от Wacker Neuson вибромастари и инструменти за връзване на арматура. При обработка на бетонни подове бензиновият вибромастар Р35 изпълнява едновременно подравняване, заглаждане и уплътняване. Разполага с регулируеми ръкохватки, чрез които може лесно да се придвижва по положения материал, а благодарение на регулирането на центробежната сила той осигурява първокачествени резултати за всички видове бетон. Ексцентриковият вал е отлично защитен в кожух срещу замърсяване, бетон и вода.

Инструментът DF16 е отлично решение за връзване на арматура и прикрепяне на тръби. Най-голямото му предимство е, че по време на работа работникът не се навежда, а е изправен. Инструментът е лек - с него може да се работи дори само с една ръка и е изцяло механичен. Високата му ефективност се запазва както при хоризонтални приложения - подове и тавани, така и при вертикални - стени и колони. Производителността му достига до 1000 връзки на час.

У нас Тайтън Машинъри България предлага не само цялата гама машини на Wacker Neuson, но също и висококачествени следпродажбени услуги, които включват гаранционен и извън гаранционен сервиз и доставки на оригинални резервни части. Дружеството разполага с развита мрежа от търговско-сервизни центрове в София, Монтана, Плевен, Русе, Добрич, Бургас и Стара Загора.

Назад към всички новини