Компактна производителност и ефективност от Wacker Neuson

08.11.2023

Водещият европейски производител на строителна техника Wacker Neuson предлага широка гама от компактни челни товарачи със съчленена рама, съставена от 14 модела с работни маси от 2 т до 11 т. Тези забележително мощни, маневрени, комфортни и многофункционални машини могат да бъдат отлично попълнение в машинопарка на всяка българска строителна фирма, която се стреми към постигане на висока производителност и икономическа ефективност. Официален представител на Wacker Neuson у нас е Тайтън Машинъри България.

Компактните челни товарачи намират широко приложение в почти всички видове строителство и дейностите, свързани с него: товарене и разтоварване на насипни и палетизирани материали, подготовка на основи с насипване и подравняване, почистване на готови настилки, лятно и зимно пътно поддържане и много други. А машините с марка Wacker Neuson са повече от готови да изпълнят перфектно всички тези задачи благодарение на вложените най-съвременни технологии и иновативни решения.

Малки машини за много работа

Най-лекият сегмент от гамата с работни маси 2-3 т предлага върха на компактността при съчленените товарачи. Моделите WL20 (2 т), WL25 (2,5 т) и WL28 (3 т), допълнени от електрическия WL20e (2,2 т), са днешната реална алтернатива на мини товарачите. За разлика от машините тип Skidsteer, тези модели предлагат много по-добра видимост както към строителния обект, така и към прикачния инвентар във височина, по-голяма производителност, по-голяма безопасност и по-малко разходи за гуми.

В класа от 3 т до 6 т Wacker Neuson произвежда две групи с по три модела, насочени към клиенти с различни потребности. Компактните товарачи WL32 (3,4 т), WL38 (4,2 т) и WL52 (5,1 т) са предназначени за фирми, които предпочитат машини с богато оборудване и повече екстри. Тези модели разполагат със спирачен педал Inch Brake Pedal, който в зависимост от приложения натиск върху него разпределя хидравличната мощност между задвижването на машината и работната хидравлика, което значително улеснява управлението.

В кабината е помислено за всички удобства на оператора, в т.ч. регулиране на ъгъла на кормилната колона и височината на конзолата на джойстика. Изцяло регулируемата седалка може да бъде поръчана с пневматично окачване (опция). Лекотата на работа се гарантира от многофункционалния иновативен джойстик с подсветка на бутоните по него.

Другите три модела в този клас - WL34 (3,9 т), WL44 (4,6 т) и WL54 (5,8 т), се отличават със същата висока производителност, надеждност и ефективност, но се предлагат с по-базово оборудване. За разлика от всички останали модели, чиито кабини са с две врати, моделите WL44 и WL54 имат вариант както с две, така и с една врата.

Изобилие от сила и мощност

В по-тежкия сегмент на гамата Wacker Neuson предлага два многофункционални модела - WL60 (5,9 т) и WL70 (7,1 т), които са предназначени за изпълнение на най-разнообразни дейности. Клиентите имат избор между товарочувствителна хидравлика за максимална горивна ефективност и хидравлика със споделяне на дебита (опция) за максимална производителност и ефективно едновременно изпълнение на няколко работни функции.

Товарачите могат да се поръчат с две електрически функции за прикачния инвентар на стрелата и с различни хидравлични изводи за инвентар отзад на машината - например за песъкар, когато се изпълнява зимно почистване. Кабината на тези два модела е с най-високо ниво на комфорт, като до модерния джойстик е разположен ротационен превключвател както в съвременните леки автомобили.

Най-големите модели са WL95 (10,4 т) и WL110 (11,3 т). Те предлагат най-високата производителност в гамата и могат безпроблемно да обслужват бетонов възел. Освен със супер модерна и комфортна кабина те се отличават и с нова вариаторна хидростатична трансмисия Ecospeed PRO, осигуряваща максимална скорост до 40 км/ч и оптимално балансиране между скорост на придвижване и теглителна сила за максимум ефективност според приложението.

Назад към всички новини