CNH Industrial подписа споразумение за придобиване на Sampierana S.p.A.

14.12.2021

CNH Industrial N.V. обяви, че изкупува 90% от акциите на Sampierana S.p.A., частна италианска фирма, специализирана в разработването, производството и продажбите на земекопни машини, шасита и резервни части, като 100-процентният контрол върху нея ще се реализира в рамките на четири години след сключването на сделката.

 Общата сума на сделката възлиза на 101,8 млн. евро, като е възможна малка промяна при финализирането й. Плащането ще се извърши със собствени налични средства на CNH Industrial. Финализирането се очаква през четвъртото тримесечие на 2021 г. и зависи от удовлетворяването на някои допълнителни условия.

 "Последното стратегическо придобиване ще ускори допълнително печелившия растеж на нашия бизнес със строителна техника. Изключителната продуктова гама на Sampierana затвърждава нашето присъствие в ключови сегменти на пазара и дава на нашите дилъри и клиенти достъп до най-съвременни продукти, подкрепени от нашите марки и опит в производството и дистрибуцията", заяви Скот Уайн, генерален директор на CNH Industrial. "Бих искал да благодаря на Стефано Пампалоне, президент Строителство, и на неговия екип както за успешното приключване на сделката, така и за тяхната отлична работа при пренастройването на нашия бизнес със строителна техника, задаването на правилния му мащаб и връщането му към рентабилност - впечатляващо постижение предвид сегашните трудни времена".

Sampierana Group е известна в строителния бизнес със своята гама от мини и компактни багери, както и със специалните си ходови части. Тази фирма регистрира отлично бизнес представяне година след година, особено в Европа, а техниката й е позната със своята надеждност, качество и иновативни технологии. Широката й продуктова гама, големият капацитет за модификации според конкретни потребности на клиентите, както и съществуващите прототипи с електрическо задвижване се вписват идеално в клиентоцентричния и екологичен подход на CNH Industrial, като те съществено разширяват гамата от собствени продукти и технологии на компанията.

Това придобиване ще даде възможност на бизнеса със строителна техника на CNH Industrial да интегрира багерите Eurocomach от класовете мини и компактен, шаситата и резервните части Sampierana в настоящата продуктова гама заедно с продуктите от съществуващи партньорства с други производители. То потвърждава ангажимента на CNH Industrial да инвестира и разширява своя бизнес със строителна техника, позиционирайки го по-добре на пазара на мини и компактни багери, отличаващ се с много голямо търсене.

Седалището и заводите на Sampierana са базирани в Италия. Но освен това фирмата има и свой филиал с производствени мощности в Куншан, Китай.

CNH Industrial е глобален лидер в бизнеса с техника и машини за селското стопанство, строителството, транспорта, военната промишленост и гражданската защита. Сред широкото портфолио от марки изпъкват Case IH за трактори и селскостопанско оборудване, както и Case CE за земекопна и пътностроителна техника.

Назад към всички новини