CASE IH пуска на пазара два нови модела Farmall A

21.10.2022

Новите Case IH Farmall 90 A и 100 A са мощни, универсални, надеждни, лесни за използване, лесни за поддръжка и предлагат отлично съотношение цена-качество / 4-цилиндров двигател FPT F5 е по технология с 4 клапана на цилиндър технология / Системата Compact High-eSCR2 за последваща обработка на отработени газове, отговаряща на изискванията на  законодателството Stage V/ Новата кабина с 4 колони е тиха, просторна и удобна, с отлична видимост.

 

Case IH пусна на пазара два нови трактора Farmall A, 90 A с мощност 90 к.с. и 100 A с мощност 100 к.с., които са част от разширената серия Farmall на компанията от 55 к.с. до 120 к.с.

Проектирани за малки и средни смесени ферми, заедно със специализирани животновъдни обекти и малки стопанства, тези здрави, универсални трактори са високопроизводителни, удобни и маневрени. Осигурявайки отлично съотношение цена-качество, те са идеални за приложения като сено и фураж, сеитба, пръскане, торене, лека обработка на почвата и транспорт.

Мощен и ефективен

Със своята система за впръскване на гориво Common Rail и дизайн с 4 клапана на цилиндър, новият четирицилиндров, 3,6-литров двигател FPT F5 е изключително производителен. Този двигател е в състояние да осигури изключителен максимален въртящ момент при по-ниска скорост на двигателя, 380Nm и 450Nm при 1300rpm съответно при Farmall 90 A и Farmall 100 A.

Въпреки значителната си производителност FPT F5 е с висока ефективност по отношение на разхода на гориво, което в комбинация с по-големите резервоари от 130 л за гориво и 14,4 л за AdBlue означава, че машината може да работи по-дълго преди следващото зареждане с гориво.

Ключова характеристика на двигателя е неговата високоефективна и не изискваща поддръжка система за последваща обработка на отработените газове (ATS). Разработена да отговаря на ниво на вредни емисии Stage V, патентованата технология Hi-eSCR2 не изисква периодична поддръжка. Системата е високоефективна и интегрира дизелов окислителен катализатор (DOC), дизелов филтър за твърди частици (DPF) и система за селективна каталитична редукция (SCR), която е много компактна поради степента на рециркулация на отработените газове (EGR) от по-малко от 10%.

Тази усъвършенствана система е разположена под капака на двигателя. Новите разположения на  хидравлични и електрически пътища в двигателния отсег, позволява лесен достъп до маслените филтри и филтрите на двигателя, разположени от лявата страна на трактора. Дизайнът също така максимизира клиренса, което допринася за безопасността на оператора по време на редови култури и операции по приготвяне на сено, осигурява отлична видимост напред и прави трактора много лесен за прецизно маневриране.

Мощността се предава чрез проста, ефективна, надеждна и издръжлива механична трансмисия 12 x 12 40 км/ч или опционален хидравлично задвижван Powershuttle, четирите предавки във всеки от трите диапазона позволяват да се избере точно правилната скорост за всяка задача. Предлага се и опция за пълзяща трансмисия 20 x 20. 

Моделите Farmall 90 A и 100 A със задвижване на четирите колела разполагат с предна ос за тежки натоварвания от клас 1.0 с електрохидравличен блокаж на диференциала. Налице е и автоматично включване на системата за задвижване на четирите колела за допълнително подобряване на производителността, стабилността и безопасността.

 

По-голяма универсалност

За по-голяма универсалност на тези нови модели Farmall A задната навесна система има максимален капацитет на повдигане 4400 кг, докато системата Lift-O-Matic™ на Case IH осигурява бързо повдигане и спускане на прикачния инвентар до предварително зададена позиция в синорите. Тракторите разполагат с електрохидравличен независим тристепенен ВОМ (540/540E/1000).

Опциите включват система за механична предна навесна сиситема с капацитет на повдигане до 1400 кг, преден ВОМ с 1000 оборота в минута и хидравлична помпа Extra Flow с висок хидравличен дебит до 82 л/мин. Това допълнително подобрява времето на работния цикъл и е от полза при работа с навесен прикачен инвентар с необходимост от до три двойки хидравлични изводи.

И двата нови модела от серията Farmall A могат да бъдат поръчани с фабрично монтирана подготовка за товарачна уредба, което ги прави съвместими с челния товарач, предлаган от Case IH. Идеалният товарач за новия Farmall A е Case IH модел L3815A. Използвайки прост дизайн за включване и работа, той има височина на повдигане до 3,8 м. и максимален капацитет от 1922 кг., което е идеално за изпълнение на задачи от общ характер.

 

Операторите ще се насладят на новата кабина с 4 колони и равен под, с до четири външни работни светлини и лесен достъп до кабината благодарение на новите широки стъпала. Вътрешността на кабината е по-просторна, климатикът е стандартен, а максималното ниво на звука е едва 77 db. Опционалният люк на покрива е по-широк, за да се подобри видимостта, особено при работа с товарачна уредба, а 320-градусовият ъгъл на видимост осигурява изключителна видимост във всички посоки, което е идеално, когато се работи в тесни пространства. Всички контролни прибори са разположени в панел от дясната страна на оператора и са лесно достъпни, седалката с въздушно окачване осигурява оптимален комфорт при возене, а USB контактът и поставката за телефон предоставят допълнително удобство.

Едоардо Ронко, продуктов мениджър в Case IH, отговарящ за серията Farmall A, заявява: „Новите Farmall 90 A и Farmall 100 A са значими нови въведения за Case IH в този важен сектор на пазара. И двата модела имат значителни предимства, които ги правят по-продуктивни, по-рентабилни и по-удобни за работа .”

Назад към всички новини