Case IH представя своя най-мощен трактор: Quadtrac 715 AFS Connect

05.09.2023

Съчетание на традиция с иновации: Case IH Quadtrac 715 задава новите стандарти в земеделието

С появата на новия трактор в портфолиото на Case IH - Quadtrac 715 AFS Connect, който има пикова мощност от 778 к.с., зърнопроизводителите получават технологично решение, създадено да отговаря на изискванията на най-големите стопанства. Моделът е оптимизиран така, че да увеличава производителността и ефективността, като същевременно намалява екологичния отпечатък.

 

Франц Йозеф Силбер, мениджър по маркетинг на продукти в Case IH, подчертава: „Целта ни не беше просто по-голяма мощност, а да създадем машина, която да отговори на нуждите на едрия земеделски бизнес. Quadtrac 715 позволява използването на прикачен инвентар при оптимална скорост, увеличавайки работните стандарти, дори при трудни условия."

Пълна мощност чрез гумено-верижно задвижване

Новият модел 715 ще се предлага само във версия Quadtrac с гумено-верижно задвижване, без колесна версия, каквато беше Steiger, при предходните модели. Новият титан на Case IH се задвижва от първия в индустрията за трактори и изцяло нов FPT Cursor 16L. Неговият работен обем е с 23% по-голям от Cursor 13L на Quadtrac 645, осигурявайки 778 пикови конски сили при едва 1900 об/мин и 3255 Nm пиков въртящ момент при ниски нива на оборотите - 1400 об/мин. Високият въртящ момент е осигурен чрез двустепенна турбо система с междинно охлаждане, гарантираща бърза реакция при натоварване при тежки условия. Спиранията за зареждане с гориво са намалени чрез интегрирането на по-големи резервоари на задната рама, побиращи общо 1968 литра дизел, което е с 11% повече спрямо Quadtrac 645. Двигателят задвижва най-новата 16-степенна трансмисия PowerDrive Powershift на Case IH с автоматично управление на производителността (APM).

 

Изцяло нови вериги

Новата гумено-верижна система значително се различава от тази на другите модели Quadtrac. Тя е с 30,5 см по-дълга за повече контакт със земята и подобрено предаване на мощността. Осигурява по-голямо сцепление и намалено уплътняване на почвата. Диаметърът на задвижващото колело е 100,8 см., спрямо предходното което е 91 см, и също така има контакт с 5 чопа на веригата вместо 4, за да се справя с по-високия въртящ момент и да се увеличи максимално експлоатационния живот на веригите.

Нов външен облик, отговарящ на ново ниво на производителност

Външно, новият Quadtrac 715 се отличава с изцяло новия си дизайн, излъчващ усещане за съвършенство и непреклонна мощ. Капакът може да се повдигне с 31% по-високо, спрямо предходния модел, с цел подобрен достъп до точките за обслужване, като се отваря и затваря чрез електрически задвижващ механизъм, управляван чрез превключвател в заключваща се кутия близо до стъпалата на кабината. Трактора разполага с нов дизайн на осветлението, с нови LED светлини, както и стандартни работни светлини, които произвеждат мощност от 25 420 лумена, което представлява 11% повече мощност на осветяване, спрямо предходния модел. Опционално ще се предлага и пакет светлини с 360-градусово покритие и мощност 45 600 лумена.

Лека работа с най-голям и тежък инвентар

Case IH Quadtrac 715 е оборудван с теглич категория 5 и отговаря напълно на капацитета на новия трактор, докато опционалната триточкова навесна система от категория 4, има капацитет на повдигане 10 092 кг и е проектирана от самото начало, за да съответства на възможностите на Quadtrac 715. На разположение са до осем хидравлични клапана, които се захранват от стандартна хидравлична помпа с капацитет 216л./мин. или от опционалната хидравлична помпа Twin-Flow SmartTorque с капацитет 428 л.мин.

 

Подобрена кабина, за да улеснят работните дни

Безопасен и лесен достъп до кабината се осигурява чрез въртящи се стъпала, докато комфортното возене се осигурява от четириточково активно окачване на кабината. Трактора е с обновеното осветление което му предава нов внушителен външен вид, и практични нови функции като релси около покрива за подпомагане на безопасното почистване на прозорците и нова предна чистачка, която увеличава общата почиствана площ на предното стъкло.

В кабината има нови места за съхранение, докато новата таванна облицовка включва ново LED осветление и подобрена аудио-музикална система. Интегрирана релсова система в дясната облицовка на тавана и А-стойка осигурява лесно закрепване на допълнителен монитор. Може да се закачи втори терминал AFS Pro 1200, където е необходимо, AFS AccuGuide управление, AccuTurn Pro автоматично обръщане в края на браздите, ISOBUS управление на инвентара, GPS насочване или др.

Технологията AFS Connect позволява запис на всички дейности на трактора, включително получени агрономични данни и техния двупосочен трансфер между трактора и онлайн портала myCaseIH, като същевременно позволява дистанционно наблюдение/поддръжка на машината от собствениците и, с разрешение, дистанционно - от страна на дилъра.

Очаквайте снимки и видео от новия Case IH Quadtrac 715, чиято премиера пред аграрни журналисти е в началото на Септември 2023 в Австрия, а първата публична официална премиера на новия трактор ще е по време на изложението Агритехника 2023 в Хановер, Германия през месец ноември.

Назад към всички новини