Case IH представя Axial-Flow клас 10 с рекордните 775 к.с. мощност и капацитет

06.12.2023

Емблематичната серия комбайни Case IH Axial-Flow, която вече над 30 години развива и утвърждава предимството на еднороторната технология, вече преминава в ново поколение зърнокомбайни AF - клас 10.

През 2024-а година Case IH ще представи за първи път в аграрната индустрия своята най-нова серия AF 10, чиито флагман ще е най-големият в света зърнокомбайн с максимална мощност 775 к.с. и обем на бункера за зърно от 20 000 литра. Комбайнът е базиран на 6-модулен единичен ротор, който осигурява върхова производителност и най-чистата проба зърно при жътва.

“Новият AF от клас 10 съчетава върхови технологии и несравнима производителност, като дава възможност на зърнопроизводителите да управляват жътвата по най-ефективния начин. Вдигаме летвата с водещ за индустрията капацитет на системата за очистване и размер на бункера за зърно.” заяви Бил Уебър, глобален продуктов мениджър на зърноприбираща техника в Case IH.

Жътвата с новия Case IH AF 10 ще даде възможност на зърнопроизводителите да прибират реколтата за по-кратко време и да обработват големи площи при върхова прецизност.  Комбинацията от висока мощност, увеличена производителност, по-големи системи за очистване и обработка на зърно ще поставят нови стандарти за рентабилност в земеделските стопанства.

Акценти при Case IH AF 10:

  • Повече мощност: До 775 к.с., с 24% повече от предишните модели.
  • По-голям бункер за зърно: Капацитет до 20 000 л.
  • Превъзходна скорост на разтоварване: 210 л./сек. 
  • По-дълъг ротор: С 50% повече площ за сепарация за обработка на високодобивни култури
  • По-голям резервоар за гориво: 25% увеличение обема на резервоара за гориво.
  • Нова система за очистване Cross Flow Plus: 32% по-голяма от предишните модели.

caseih-axial-flow10

Част от нововъведенията при AF серията идват чрез интегрирани модерни технологии, които правят работата с комбайна по-интуитивна и ефективна. Управлението и мониторингът на всички функции в комбайна е улеснено благодарение на 2 броя тъч скрийн терминали AFS Pro 1200, а в допълнение автоматизацията на жътвата става в реално време чрез системата AFS Harvest Command. Благодарение на новото поколение безжична свързаност на системата AFS Connect, земеделците могат да получават дистанционна диагностика, както и двупосочен трансфер на данни между агротехниката и софтуера в стопанствата. Обменът на данни осигурява пълен мониторинг на обработените площи, дава информация за разход на гориво, интензивност на работата, критични предупреждения и наблюдение на карти с площите.

"Технологията и интуитивният характер на новата серия AF 10 съответстват на удобството за работа, с която са известни комбайните Case IH", заяви още Бил Уебър, глобален продуктов мениджър на зърноприбираща техника в Case IH и допълни:

"На лице е изключителна опростеност за оператора, особено при това колко лесно се изчиства ротора чрез реверс, както и подпомагането чрез редица асистиращи системи за хедера за жътва и шнека за разтоварване, които се управляват с лекота от кабината. Факт е и лесната поддръжка, която е осигурена чрез подобрен достъп до сервизните точки."

Новата серия комбайни Case IH AF 10 е съчетание от натрупан опит в еднороторната технология, съвременни автоматизации и иновации, както и безпрецедентна върхова мощност и производителност. Подробности относно серийното производство на комбайните от серия AF ще бъдат обявени през 2024-а година.

Назад към всички новини