Case IH представи технологията Connect Room Hub

02.11.2023

Case IH представи технологията Connect Room Hub - онлайн свързаност за по-голяма ефективност

По време на презентационно събитие, което се проведе близо до Виена, Австрия, паралелно с новите модели трактори Case IH, бе представена за първи път и модерната технология Connect Room Hub, която обещава да промени и подобри начина, по който земеделските производители следят и поддържат своите машини.

Тази иновация представлява мрежа от "Connected Rooms" стаи за наблюдение и превенция на проблеми,  разположени в дилърските центрове на Case IH. Те непрекъснато следят за състоянието на машините и предоставят важни данни за тяхната работа, технологично състояние и агрономически показатели. Когато системата открие потенциален проблем, автоматично изпраща сигнал до дилъра, който може да предприеме незабавни действия. Това значително намалява времето за реакция и предотвратява евентуални стойности за ремонти или спирания на работа.

Преди всичко обаче, технологията Connected Room Hub предоставя възможност за превенция и дори напълно предотвратяване на технически проблеми, защото следи в реално време работните процеси и може да предскаже и предотврати спирането на машината в работния процес поради една или друга причина. Когато системата на Connect Room Hub идентифицира потенциален проблем, незабавно се изпраща автоматично предупреждение до Connect Room на дилъра на клиента, който е в състояние да предприеме незабавни действия – понякога преди да възникне проблемът, предотвратявайки спирането на машината. Дилърът може също така да извърши дистанционна диагностика на машината на клиента от Connect Room и дори да се свърже с дисплея на машината и да погледне през очите на оператора, без да напуска местоположението си.

Голямо предимство са и отчетите генерирани от Connect Room Hub, които предоставят на клиентите ценна информация за да извлекат най-доброто от своите машини, да ги поддържат в добро състояние и да защитят своите инвестиции. Месечният отчет за историята на машината, генериран въз основа на телеметрията и данните от сензорите, дава на клиента по-добро разбиране за употребата и техническото състояние на машината, като идентифицира възможни проблеми. Оперативният доклад пък помага на клиента да се увери, че неговите оператори използват машините правилно, ефективно и безопасно.

Назад към всички новини