Case IH направи официално представяне на най-новия си и най-мощен трактор - Quadtrac 715

29.12.2023

По време на най-голямото световно изложение за селскостопанска техника  - Агритехника 2023, което се проведе традиционно в Хановер, Германия, Case IH направи официално представяне на най-новия си и най-мощен трактор - Quadtrac 715. Заедно с премиерата на този флагман сред тракторите Case IH, бяха представени и новите модели Magnum AFS Connect, Puma AFS Connect и Optum AFS Connect.

Case IH Quadtrac 715 грабна вниманието на посетителите със своя изключително впечатляващ нов дизайн, излъчващ мощ и съвършенство във всеки детайл. В кабината на трактора са интегрирани най-новите технологии за модерно земеделие, включително новия терминал AFS Pro 1200, както и редица подобрения за отличен комфорт при работа.

Кристиан Рамнек, продуктов и маркетинг мениджър на Case IH за Източна Европа заяви: “Семейството на тракторите AFS Connect се увеличи с няколко нови модела, флагманът сред които е новия Quadtrac 715 с максимална мощност 778 к.с. и изключителните 3350 Nm въртящ момент. Това е най-мощният трактор в света, който е в серийно производство. Гумено-верижното му задвижване е специално разработено за по-малко утъпкване на почвата и е оптимизирано за работа с новата 16-степенна Powershift трансмисия - PowerDrive.”

Сред големите новости на Агритехника бе и новия Optum 340 AFS Connect, който е с 6.7 литров двигател Stage V и модернизирана трансмисия CVXDrive, която включва подобрения на хидростатичния модул и контролния софтуер, компонентите на трансмисията и задвижването, задния диференциал и задния ВОМ. Тракторът се отличава с нов дизайн и изключително обезшумена кабина, в която са интегрирани новия ергономичен подлакътник Multicontroller и новия сензорен монитор AFS Pro 1200 с Bluetooth функционалност.

Кристиан Рамнек посочи важен акцент за новия Optum 340 AFS Connect: “Дизайнът на трактора е съобразен с перфектното разпределение на тежестта отпред и отзад, което го прави отличен за всякакви приложения в селското стопанство, вкл. с използване и на предната навесна система.”

puma-afs-caseih

Сред акцентите на щанда на Case IH бе и новият трактор Puma 260 AFS Connect с 6.7 литров двигател FPT, за който Кристиан Рамнек посочи: “Този трактор има Boost система за увеличение на мощността, която от стандартните 280 к.с. може да достигне при нужда до над 300 к.с., когато става въпрос за тежки агротехнически операции в полето. Тракторът има също така и нов дизайн на кабината, която включва функции от серията Optum. Направените различни тестове показват, че това е най-тихата кабина в своя клас, в сравнение с други марки от индустрията.”

Важен акцент на Агритехника беше и новия Case IH Magnum 400 AFS Connect, който е с интегрирана система за автоматично управление, с възможност за изцяло дистанционен контрол и отлична прецизност на полето, без да има нужда от оператор в кабината. В контекста на електрификацията, Case IH показа по време на Агритехника и новия изцяло електрически трактор Farmall 75 C Electric.

Ключова новост на Агритехника бе и представената нова технология Connect Room Hub, която обещава да промени и подобри начина, по който земеделските производители следят и поддържат своите машини. Всички AFS Connect машини се наблюдават постоянно за оптимална производителност. Когато системата открие потенциален проблем, изпраща автоматично сигнал до сервизният център.  Това значително намалява времето за реакция и предотвратява скъпи ремонти или спирания на работа, особено в критични натоварени периоди от годината. Системата работи на базата изкуствен интелект, който експертите на Case IH непрекъснато обучават и доразвиват.

caseih-connect-room-hub

Назад към всички новини