CASE Construction спечели наградата Good Design 2019

16.01.2020

CASE Construction Equipment получи престижната награда Good Design® за своята концепция за захранване с метан от Чикагския музей за архитектура и дизайн "Атенеум", в сътрудничество с Европейския център за архитектура, изкуство, дизайн и градски науки

CASE Construction Equipment получи престижната награда Good Design® за ProjectTETRA, концепцията за захранване с метан, която предлага устойчивост, свързаност и технологичен напредък за бъдещето на строителството.

Конкурсът Good Design® е най-старата програма за награждаване в категория дизайн, организиран от Чикагския музей за архитектура и дизайн "Атенеум", в сътрудничество с Европейския център за архитектура, изкуство, дизайн и градски науки и отличава най-добрите продукти по света за устойчивост, перфектен дизайн и несравнима работа.  

Журито на 69то издание на конкурса Good Design, състоящо се от известни международни специалисти с богат опит в дизайна, избра тазгодишните победители въз основа на първоначалните критерии на програмата, които включват иновации, функционалност и екологично въздействие на всеки един от спечелилите продукти. Като победител, ProjectTETRA ще бъде вписан в годишния дневник на  Good Design за 2019-2020 и ще може да бъде видян на страницата на музея на https://www.good-designawards.com/.

Концепцията за челен товарач на CASE, разработена съвместно с инженерите на CASE и международните екипи за дизайн на CNH Industrial, представя по нов начин дизайна на челния товарач. Той показва жизнено важното значение на алтернативните горива в строителната техника и възможността да се използва гориво, генерирано от отпадъчни продукти и възобновяеми източници. Захранването се извършва посредством доказан двигател с метан, произведен от FPT Industrial, който осигурява същата производителност като дизеловия си еквивалент.  Иновативният дизайн включва модерен стил и усъвършенствана операторска среда, която предлага широка употреба на технологии със сензорен екран и гласов контрол. Концепцията предлага и иновативни функции за безопасност, които използват биометрични технологии и система за разпознаване на препятствия, използвана от програмата за проучване и развитие на автономните превозни средства на CNH Industrial.

ProjectTETRA е тестван в реални условия, като демонстрира своята гъвкавост и доказва функционалност от гледна точка на устойчивост, намалени общи разходи за собственост и оперативен живот.

case-tetra

Назад към всички новини