Автоматизация при балировачките ще увеличи производителността и качеството на балите

22.11.2023

Автоматизация при балировачките ще увеличи производителността, качеството на балите и оперативната гъвкавост.

Case IH предоставя безпроблемна по-висока ефективност при балиране с представянето на Автоматизация за балировачки, по време на Agritechnica 2023. Тази интеграция от следващо поколение свързва трактори и балировачки за оптимална производителност, точно когато трябва.

„Ефективността винаги е водеща и при бизнесът с балиране не е по-различно, казва Международния продуктов лидер за продуктови линии за растениевъдство, сено и фураж, Монте Уелър, Case IH. „При натиск от нарастващи разходи за гориво, липса на квалифицирана работна ръка и непредсказуеми метеорологични условия, времето на оператора на полето трябва да бъде с максимална производителност и ние целенасочено проектирахме нашето решение - Автоматизация за балировачки

Решението на Case IH - Автоматизация за балировачки, помага да се доставят постоянни висококачествени бали, по-специално за производство на големи правоъгълни бали. Ето как работи: технологията за автоматизация сигнализира на трактора за автоматично регулиране на скоростта за оптимално подаване на културата и предпочитано количество слоеве от другата страна. Резултатът е спокойствие за операцията, знаейки че автоматизацията повишава производителността, предотвратява запушванията и намалява разхода на гориво, докато работата в полето продължава.

Автоматизация за балировачки на Case IH е от полза и за операторите, като осигурява по-голяма гъвкавост, по-висок комфорт и намален стрес. Лесната за използване технология оптимизира управлението на трактора, помагайки за увеличение на производителността на балировачката, предотвратява претоварване и подобрява оптимизацията на гориво, което улеснява постигането на постоянно качество, без умора за оператора.

„Дори когато не сте в кабината, може да свършите много повече с Автоматизация за балировачки на Case IH“, споделя Уелър. „Има възможност за дистанционен преглед на поставените работни задачи, разбиране на нуждите от сервизиране и импортиране на данни за балите спрямо поле или задача – включително тегло на балите, влага, плътност, брой слоеве и други. Не е нужно да сте на полето, за да знаете колко добре вървят нещата.

Новата технология Автоматизация за балировачки ще бъде налична за всички балиращи машини от серия LB6 на Case IH и серия LB4 за 2024 година. 

Назад към всички новини