Автогрейдери Case - повече мощност, прецизност и комфорт

09.01.2024

Case Construction Equipment е водещ световен производител на земекопна техника. Освен пълна гама от всички видове багери и товарачи компанията предлага два модела автогрейдери, отличаващи се с най-съвременни технологии, висока производителност, горивна ефективност, надеждност и повишен комфорт за оператора. Вече над 10 години официален представител и сервиз на Case Construction Equipment у нас е Тайтън Машинъри България.

По-малкият модел автогрейдер 836С e с работна маса 12,5 т и максимална мощност 156 к.с., а по-големият 856С - съответно 16,2 т и 190 к.с. И двете машини имат версии с колесни формули 6х6, обозначени като 836C AWD и 856С AWD. Важна новост при автогрейдерите Case от началото на 2023 г. иновативното супер комфортно управление с два електро-хидравлични джойстика (кормилото се запазва). Сега клиентите могат да избират между него и познатото конвенционално управление с лостове.

 

Върхова лекота на управление

Електро-хидравличните джойстици са монтирани към регулируеми подлакътници от двете страни на седалката, а върху всеки джойстик са разположени по няколко ролкови превключвателя и бутони, чрез които се управляват работните функции и завиването. Върху страничните конзоли, които са с нов дизайн, има допълнителни превключватели за настройки съобразно потребностите на оператора. Най-съвременното управление осигурява едновременно съгласувано изпълнение на няколко движения за несравнима лекота и комфорт по време на работа.

Новата функция Joystick Steering позволява на оператора да завива само с левия джойстик вместо с кормилото, а чрез функцията RTC той може с натискане на само един бутон да върне в централно разположение всички завиващи агрегати. Така машината може да се управлява без да се вдигат ръцете от джойстиците. Забележителна е Combined Steering, която съчетава различните команди за завиване в една функция за управление. С нейното активиране завиването на предните колела и предната рама, както и наклоняването на колелата действат едновременно щом операторът завърти кормилото или натисне левия джойстик.

 

Мощност и ефективност

Автогрейдерите Case от серия С се захранват от най-новите 6,7-литрови дизелови двигатели на FPT. Те постигат екологичните норми на Етап V на ЕС чрез комбинация от необслужваем дизелов окислителен катализатор (DOC) и модул, съчетаващ селективна каталитична редукция и филтриране на частици (SCR on Filter). Дизеловите агрегати са специално разработени за автогрейдери и предлагат бързо повишаване на въртящия момент за поддържане на високо ниво на производителност.

Автогрейдерите Case разчитат на трансмисия Powershift (ZF Ergopower) с шест предни и три задни предавки. Автоматичното им превключване оптимизира производителността на машината, а операторът може да се концентрира върху операциите с работния модул и греблото. Системата Dual Power допълнително повишава работоспособността и ефективността, като увеличава мощността при работа от четвърта до шеста предавка. Автоматичното 100% блокиране на диференциала на задния тандемен мост гарантира максимално сцепление на колелата с терена при всякакви условия.

Революционната конструкция на работния модул с основното гребло осигурява изключително лесно управление, с висок въртящ момент и движение без сътресения за плавно и прецизно завъртане на греблото, както за и голяма стабилност. Въртящият се венец е монтиран върху ролкови лагери и се движи чрез вътрешна предавка, която елиминира засечките и намалява износването и голямото механично натоварване. Изключителният дизайн на работния модул със съвсем малко точки за гресиране и без необходимост от подмяна на износващи се вложки редуцира значително ежедневната поддръжка и разходите за сервизиране.

Автогрейдерите Case могат да бъдат доставени с подготовка за бърз монтаж на 2D или 3D системи за автоматизирана работа с греблото на машината. Те могат да осигурят висока производителност и прецизност дори при най-неопитните оператори.

Назад към всички новини