vaderstad-rapid-page

Виж още

Rapid A 400-800S

Пневматичната сеялака Rapid A 400-800S e готова за земеделие от ново поколение. Трите модела от продуктовата линия са без възможност за торовнасяне и са оборудвани с високо прецизна система за дозиране.


Rapid A400-800S е създадена с фокус върху комфорта на оператора, без да се прави компромис с прецизността и качеството на изсяване.

Виж повече...
Описание

Rapid A 400-800S
Rapid A 400-800S Пневматичната сеялака Rapid A 400-800S e готова за земеделие от ново поколение. Трите модела от продуктовата линия са без възможност за торовнасяне и са оборудвани с високо прецизна система за дозиране. Rapid A400-800S е създадена с фокус върху комфорта на оператора, без да се прави компромис с прецизността и качеството на изсяване.
Точно дозиране на семената
Точно дозиране на семената От бункера за семана, семето влиза в хидравличната дозираща система и се пренася пневматично до дистрибуторните глави. Дозиращата система Fenix може да се справи със сеитбена норма от 1,5 кг/хектар до 500 кг/хектар без да се сменят никакви части. Благодарение на хидравличното задвижване, могат да се дозират високи норми без да има нужда от намаляване на скоростта. Вграденият вентилатор работи с ниска скорост, което води до ниска консумация на гориво и тихата му работа. Високото му разположение намалява количеството прах и растителни остатъци, които попадат вътре, което води до повишаване на точността на изсяването.

Пълен контрол с Väderstad SeedEye

Väderstad SeedEye е уникална система за броене и наблюдение на семената. Със SeedEye фермерите могат лесно да зададат броя семена на квадратен метър, без да има нужда от каквото и да било калибриране. SeedEye осигурява отлични резултати на изсяване под пълен контрол.

Регулиране на дълбочината от кабината на трактора
Регулиране на дълбочината от кабината на трактора За да бъде в състояние да се адаптира към различните типове почва и условия в полето, Rapid A 400-800S може да бъде оборудвана с уникалната система за управление на дълбочината Interactive Depth Control (IDC). Системата позволява фина настройка на дълбочината на изсяване с точност до 1 мм в движение. В комбинация с възможността за промяна на сеитбената норма, оператора има постоянен контрол върху изсяването.
Спестете средства в полетата с неправилна форма
Спестете средства в полетата с неправилна форма На моделите Rapid A 600 S и Rapid A 800S са стандартно оборудвани със система даваща възможност за изключване на половината от сеялката. Тази система се активира от кабината на трактора. Използването и в полета с неправилна форма дава възможност за спестяване на немалко средства. Фермери използващи редовно функцията за изключване на половината от сеялката могат да спестят до 5% тор и семена, докато същевременно се осигурява възможно най - добрият старт за посева.
Съвременна система за управление
Съвременна система за управление Базираната на iPad система за управление Väderstad E-Control осигурява безжично наблюдение и контрол на процеса на изсяване по време на движение в полето. Наред с това разполагате с удобно дистанционно настройване и калибриране. Чрез iPad можете да зареждате в машината най-новия софтуер, който ще ви позволи да се възползвате от бъдещи разработки.

Концепция на продукта

Зона 1 - Уплътняване на почвата
Зона 1 - Уплътняване на почвата Пред сеялката почвата се уплътнява от колелата на трактора. Притъпкващите колела зад гумите на трактора осигуряват еднаквото уплътняване в зоната между колелата на трактора.
Зона 2 - Подготовка на сеитбеното легло
Зона 2 - Подготовка на сеитбеното легло За да отговори на различните нужди в стопанството и практики за обработка на почвата, Rapid се предлага с широк набор от предни инструменти. Интензивността на обработката може да се регулира хидравлично от операторското място в движение, в зависимост от условията.
Зона 3 - Изсяване
Зона 3 - Изсяване Rapid впечатлява със способността си да поддържа дълбочината на изсяване и в най-трудните условия. Всяко от притъпкващите колела контролира дълбочината на изсяване на два изсяващи ботуша чрез уникална механична връзка. Изсяващите ботуши са с гумено окачване, което осигурява спокойна работа и при висока скорост. В зависимост от модела Rapid A 400-800 S предлага натиск върху изсяващите ботуши до 255 кг, което позволява поддържане на прецизна дълбочина на изсяване и в най-тежките условия.
Зона 4 - Уплътняване на почвата
Зона 4 - Уплътняване на почвата Всяко притъпкващо колело уплътнява почвата върху два реда семена и един ред тор. Така се осигурява добро покриване на семето и оптимални условия за покълване.
Зона 5
Зона 5 Подравняващата брана създава разрохкан слой, който предотвратява създаването на кора след голямо количество дъждове.

Техническа информация
Характеристики
Технически данни
Rapid A 400S 600S 800S
Дозиране хидравлично хидравлично хидравлично
Работна ширина (м) 4 6 8
Транспортна ширина (м) 3 3 3
Транспортна височина (м) 3.1 3.1 4
Транспортна дължина (м) 8 8 8
Тегло (кг) 5200 6000 7700
Обем на бункера за семена (л) 2900 3100 3100
Брой изсяващи ботуши 32 48 64
Разстояние между редовете за семена (мм) 125 125 125
Брой ботуши за тор  -  -  -
Разстояние между редовете за тор (мм)  -  -  -
Натиск на изсяващ ботуш мин / макс (кг) 117/255 110/205 88/175
Размер на дисковете на предните работни инструменти (мм) 450 450 450
Диаметър на изсяващите дискове (мм) 410 410 410
Размер на колелата 190/95x15 190/95x15 190/95x15
Хидравлични изисквания 3-4 DA + 1 FR 3-4 DA + 1 FR 3-4 DA + 1 FR
Теглително изискване от (к.с.) 130 180 240
Изисквания за дебит на масло за хидравличният вентилатор (л/мин) 40 40 40
Изпратете ни запитване: