Vaderstad с впечатляващо представяне на Agritechnica 2019

27.11.2019

Изложението Agritechnica в Хановер, Германия премина с голям интерес от страна на фермери от цяла Европа, един от щандовете, който се радваше на огромен интерес от страна на посетителите, бе на шведската компания Vaderstad. 

С изцяло нова концепция на представянето си, Vaderstad акцентира основно върху последните иновации и разработки на компанията, с част от които ще ви запознаем по-долу.

Изцяло новият предсеитбен култиватор NZ Extreme 1250-1425

Иновативен дизайн, качествена шведска стомана, отлична производителност/отлично представяне в полето и страхотен капацитет. Представяме изцяло новият предсеитбен култиватор Väderstad NZ Extreme 1250-1425 с усилени работни органи и ширина от 12.5 до 14.25м.

Тази от 12.5 до 14.25 метрова машина ще бъде най-широката машина на Väderstad на европейския пазар до този момент.

- Браната NZ Extreme 1250-1425 поставя нов стандарт за производителност що се отнася до подготовка на сеитбеното легло. Иновативният висококачествен дизайн гарантира капацитет и отлични агрономични решения за стопанството, споделя Матиас Ховнерт, старши вице президент глобaлни продажби и маркетинг във Väderstad. Високопроизводителният NZ Extreme е направен от внимателно подбрани суровини и нов иновативен дизайн. Тази машина е с няколко нови патентовани решения за селскостопанския сектор – като здравите и уникални работни органи са само едно от тях.  

- Когато проектирахме работните органи за усилената брана, искахме да удължим лимита на това, което вече беше възможно. Резултатът е интензивно вибриране на работните органи в комбинация с изключителна здравина и издръжливост. Работните органи Extreme могат да разбиват буците, да поддържат точна дълбочина и напълно да подравнят полето, каза още Матиас Ховнерт.  

За да се гарантира прецизно следване на контурите на полето,  NZ Extreme е изградена от рама с 5 секции, която се адаптира към повърхността на полето и поддържа избраната дълбочина. Това е допълнително подобрено, чрез иновативен трансфер на тежестта, гениална настройка на колелата и тежък дизайн на машината.

След световната премиера на Агритехника 2019, на избрани пазари ще бъде пусната ограничена серия от машините NZ Extreme, през 2020. Тези машини ще бъдат тествани за дълъг живот както всички машини на Väderstad преди изцяло да бъдат пуснати на пазара. След последния етап от тестването, производството на NZ Extreme 1250-1425 ще започне през 2021, с цел да достигне пълно производство до края на годината.

Vaderstad-nz

Väderstad представи функцията central-fill към световния си рекордьор – високоскоростната сеялка Tempo L.                                                                     По този начин, сеялката Väderstad Tempo L ще увеличи своя капацитет още повече.

Функцията Central-fill означава, че вместо да пълни всеки изсяващ апарат със семена, фермерът ще пълни само един голям основен бункер с обем от 3 000 литра. След това сеялката Tempo ще достави семената до всяка изсяваща секция – и то с рекордна бързина и прецизност.  

- Благодарение на функцията central-fill, фермерът ще може да постигне още по-голяма производителност в ежедневната си работа и да увеличи капацитета допълнително, споделя Йорген Дал, търговски продуктов мениджър сеялки във Väderstad. 

Системата central-fill работи като система под налягане, непрекъснато захранваща изключително прецизните дозиращи апарати на Tempo. Когато семената достигнат дозиращите апарати, патентовата технология PowerShoot гарантира отлични резултати на засяване.

- Благодарение на това, че дозиращите апарати на Tempo работят с технологията PowerShoot, Tempo осигурява изключителна прецизност на сеитба при много висока скорост, обясни Йорген Дал.

Новата функция central-fill ще се предлага за гамата сеялки Tempo L - Tempo L 12, Tempo L 16, Tempo L 18 и Tempo L 24. С това се покриват машини с от 12 до 24 изсяващи секции, както и пълна гама култури. На пазара ще се предлага от началото на  2021 г.

Vaderstad

Vaderstad WideLining е първата система в света за релсова сеитба, която позволява разпръскването на течен тор при поникнали силажни царевични култури, без да се намалява потенциалът за добив на полето.

- Вместо да се подготвят релсите за пръскачката като се изключат изсяващи секции, WideLining автоматично променя междуредовото разстояние на сеялката. Следователно WideLining прави възможно засяването с пълния капацитет на всички секции, като добивът от полето остава висок, споделя още Йорген Дал, търговски продуктов мениджър сеялки във Vaderstad / Jörgen Dahl, Commercial Product Manager for Planters, at Väderstad.

При създаването на релси, които пръскачката след това ще използва, системата WideLining автоматично регулира междуредовото разстояние на Tempo, за да се създадат две релси за гуми с ширина 1050 мм.

- Релсите се създават чрез хидравлично регулиране на четири изсяващи апарата върху рамата на сеялката. По този начин разстоянието между редовете между изсяващите секции в близост до релсите, от 1050 мм, ще се промени от 750 мм на 600 мм, което е приемливо разстояние, позволяващо да се поддържа високо ниво на добив при силажни царевични култури, допълва Йорген Дал.

WideLining е напълно автоматична и интегрирана в iPad системата на Väderstad E-Control. Когато WideLining се активира, машината изчислява полето и автоматично регулира секциите, за да се създадат релси въз основа на работната ширина на тороразпръсквачката.

- Тъй като сеялката през цялото време работи с пълен капацитет, Väderstad WideLining драстично увеличава броя на засетите семена в полето. Например, при царевица с 8-редова сеялка и пръскачка с течен тор с 18 метра работна ширина, Väderstad WideLining ще засее 8.3 % повече семена в сравнение с досегашната технология, която се предлага на пазара, добавя Йорген Дал.

Технологията WideLining ще се предлага за гъвката високоскоростна сеялка Väderstad Tempo V 6-12 от втората половина на 2020 г.

Vaderstad

Изцяло новият Väderstad E-Control Mobile прави калибрирането на сеялката още по-лесно. С приложението E-Control Mobile на своя смартфон, фермерът може да калибрира своята Väderstad машина само чрез телефона си.

Väderstad предлага безжичен контрол на машините, посредством системата за управление базирана на iPad - Väderstad E-Control още от 2013 г. E-Control Mobile е следващата стъпка и е изцяло ориентирана към потребителя и мобилността.

- Väderstad E-Control Mobile прави възможно калибрирането на сеялката само с помощта на мобилен телефон. Това е много интуитивно и бързо решение, което улеснява процеса на калибриране на машините на Väderstad за постигане на изключителна производителност, споделя Матиас Ховнерт, старши вице президент глобaлни продажби и маркетинг във Väderstad.

Свързвайки безжично смартфона към машината Väderstad, фермерът може да се движи свободно по време на калибрирането, като разполага с пълна гъвкавост и мобилност.  

- Väderstad E-Control Mobile е изключително мобилно решение, което позволява на фермера да извършва калибрирането близо до сеялката, допълва Матиас Ховнерт и добавя:

- При смяна на полето или на културите, Väderstad E-Control Mobile спестява ценно време. Това е от особено значение по време на натоварените периоди или при придвижване от едно поле до друго.  

Когато фермерът свали безплатното приложение Väderstad E-Control Mobile на своя смартфон, той може да свърже телефона си към защитената безжична мрежа на машината Väderstad. Väderstad E-Control Mobile ви свързва като гост към мрежата, а iPad си остава основното устройство за контрол в полето.

Väderstad E-Control Mobile ще се предлага на пазара от 2020 г.

Vaderstad

Повече снимки може да видите в Галерията ни ТУК.

Back to all news