Новият Magnum AFS Connect променя начина на работа в земеделието

12.09.2019

Новото поколение трактори са вече тук! Времето за генерална смяна на технологиите за правене на земеделие, определено идват с пълна сила през сезон 2020.

Като един от водещите производители на трактори и агротехника в глобален мащаб, CASE IH сега задава посоката, по която в следващите десетилетия ще се прави земеделие. На специално организирана премиера в Австрия за журналисти от целия свят, бяха показани не просто нови машини, а генерално нова концепция за комуникация между тракторите и мениджмънта на стопанството.

new-magnum-afs-press

Готови ли сте за бъдещето днес? Ето как го видяхме в “Дни на полето 2019”, организирани от CASE IH

В днешно време успехът все повече се определя от постигнатата себестойност на продукцията в зърнопроизводството. Тя успешно може да се анализира и прогнозира именно с получените навреме и точни данни, които ви дават гъвкавост и време за реакция. Точно в това направление са всички технически иновации, които предлага CASE IH - за една модерна, отлична и навременна комуникация между машините и стопанството. Всичко вече е свързано в система за управление на всички данни, с цел мониторинг и намаляване на производствените разходи. Именно от тук тръгва цялата нова концепция на CASE IH, стана ясно по време на пресконференцията в първия ден от двудневното събитие.

„Новата разработка на CASE IH Magnum започна, когато се заехме да проучим и разберем какво търсят потребителите днес в този клас трактори. Ние прекарахме максимално време със земеделски производители по целия свят, за да постигнем пълно разбиране за техните нужди и изисквания“, сподели пред журналистите Брад Лукак, глобален продуктов мениджър за тракторите Magnum.

Така след повече от 150 000 продадени трактора от емблематичната серия Magnum на CASE IH , днес вече е факт седмото поколение на основния конвенционален трактор на бранда, а именно: CASE IH Magnum AFS Connect. Новото 7-мо поколение (за Европейския пазар) включва следните модели - Magnum 280, Magnum 310, Magnum 340, Magnum 380 и Magnum 400 - със съответните максимални мощности:  351к.с., 382к.с., 409 к.с. и 435 к.с. Прави впечатление добавеният нов модел Magnum 400, при който номиналната мощност нараства до 435 к.с.

case-ih-magnum-afs

AFS Connect - пълната свобода в стопанството е вече възможна

 При новата серия трактори Magnum, всяка машина получава в името си обозначението AFS Connect. Това означава, че всеки Magnum вече има безжична свързаност, която позволява мигновена комуникация и двупосочен трансфер на данни между трактора и мениджъра на стопанството. Системата предоставя възможността за споделен екран, което позволява мениджърът в стопанството да наблюдава дистанционно монитора в кабината на трактора и това, което се показва на оператора в реално време. Новата функция бе демонстрирана и пред журналистите на събитието, които наблюдаваха комуникацията между екипът на Case IH от мястото на събитието и операторът на трактор CASE IH Magnum AFS Connect, намиращ се на полето. Обменът на данни осигурява пълен мониторинг на тракторите, обработените площи, дава информация за разход на гориво, интензивност на работата, критични предупреждения и много други данни, които позволяват да се оптимизира работата във всяко стопанство. Чрез софтуера във фермата може да се наблюдават карти с площите - на почвата, на растенията - дават се предварителни насоки за наторяване, прилагане на препарати и времеви прозорец за агротехническите дейности. Системата позволява пълна свързаност с GPS навигацията и уредите за прецизно земеделие.

Нова серия Case IH Magnum, нови технологии, ново време за по-печелившо земеделие

 Безжичният трансфер на данни при CASE IH Magnum AFS Connect премахва нуждата от прехвърлянето на данни чрез USB памет, което намалява рискът от загуба или повреда на важна информация. Собствениците и мениджърите на ферми вече имат свободата да споделят конкретни агрономически данни с избрани от тях трети страни. Така например могат да се изпратят избрани данни до агронома и други специфични данни до сервизния специалист.  Това бързо ще подпомага да се идентифицират проблеми в обслужването или експлоатацията и фермерите да получат най-доброто от своя трактор. Ако земеделецът е съгласен, той може да предостави възможност за отдалечен достъп до трактора на своя дилър, като това ще дава възможност за дистанционно идентифициране на нуждите от обслужване или сервизиране.

Как премина вторият ден от Дни на полето CASE IH 2019?

Новите нива на комфорт и лекота на работа в кабината се усетиха през втория ден на събитието, който се проведе на полето и даде възможност новият трактор CASE IH Magnum AFS Connect да бъде тестван в полеви условия.

Нов красив дизайн - символ на новите технологии

На външен вид новата серия трактори CASE IH Magnum AFS Connect са изключително красиви и с мощен вид, вдъхващ респект. Налице е изцяло нов дизайн на кабината, по-голяма врата, ново външно и вътрешно осветление. Запазен е типичният за CASE IH червен цвят на кожените седалки, а вече и воланът е кожен. Тракторите вече са с безключов достъп и палене чрез Keyless дистанционно.

case-ih-magnum-afs-rowtrac

Какво видяхме и усетихме в кабината?

Интериорът на кабината е луксозен и усъвършенстван, за да създаде комфортна среда на оператора, като са запазени добре познатите концепции на Case IH за конзола за работa с дясна ръка - голям мултифункционален AFS дисплей и спомагателен дисплей с информация за трактора. Изцяло обновен и изключително футуристично изглеждащ е контролният панел и конзола за работа с дясна ръка - мултифункционалният джойстик е по-голям, с подобрен дизайн; големият цветен монитор е изнесен на по-добра височина, а информационния блок, който досега бе вграден в гредата на кабината, вече е изнесе в голям и масивен - цветен, ярък дисплей.

case-ih-new-magnum-afs-connect-cab

Друга новост в кабината са събраните на едно място контроли на климатика и аудио системата. Има подобрения и във вентилаторите на климатичната система, които са по-добре разпределени, а въздуховодите имат алуминиеви кантове. Подобрена е работата на системите за отопление, вентилация и климатизация, като тези функции се управляват от изцяло нова система. За удобството през деня на оператора, вече е осигурено ново разпределение на отделенията за багаж, а изцяло стъклената врата подобрява видимостта.

case-ih-new-magnum-afs-connect-cab2

Новият външен облик е нещо повече от нов дизайн

Ключовият компонент на новия Magnum с технологията AFS Connect е изцяло преработения дизайн на маската на трактора. Новата решетка може да бъде поръчана с опцията за LED фарове, които в комбинация с нови монтирани на 360 градуса работни светлини осигуряват пълен светлинен комфорт във всички посоки. Новата серия трактори CASE IH Magnum AFS Connect ще бъдат официално представени в България през 2020-а година.

Повече снимки от представянето на CASE IH Magnum AFS Connect, вижте в нашата Галерия.

 

Back to all news