Златен медал за системата SeedEye на Vaderstad от изложението Agrosalon

15.10.2020

Системата SeedEye на Vaderstad бе наградена със златен медал за иновативна селскостопанска машина на Agrosalon 2020 – най-голямото аграрно изложение в Русия.

- SeedEye опростява работата на фермера и увеличава продуктивността, намалява разходите за труд и позволява по-икономично използване на семената, казва Евгений Жилкин, управляващ директор на Vaderstad в Русия.

SeedEye е уникална система на Vaderstad за броене и следене на семената. Оптични сензори, монтирани във всяка семенна тръба, регистрират всяко семе, което преминава през нея, така че сеитбата може да бъде контролирана до точен брой семена в квадратен метър. Системата за следене на запушванията SeedEye открива дали семенната тръба е блокирана поради някаква причина и дава незабавно предупреждение, така че фермерът да може да отстрани своевременно запушването. Също така дава сигнал, когато бункерът за семена се изпразни.

Vaderstad SeedEye

- SeedEye е още една област в земеделието, която Vaderstad тласка напред с иновация. Тя се вписва изключително добре в прецизното земеделие с възможността да се зададат брой семена в единица площ. Това е истинско подобрение на прецизността на сеялките за слети култури, а колкото по – прецизен сте като фермер, толкова по-голям е шансът за оптимизиране на резултата ви, казва Бьорн Йеансон, търговски продуктов мениджър за есенни сеялки във Vaderstad.

Екипът на Vaderstad Русия получи наградата на 7-ми октомври  по време на изложението Agrosalon в Москва. Общо 47 земеделски разработки бяха представени на международното жури, което след това гласува по строги критерии за иновации, икономически ползи, повишена ефективност, безопасност и подобряване на околната среда.

-  Сеялките за слети култури на Vaderstad заслужено са спечелили популярност сред руските фермери, за нас като компания е от значение да продължаваме да подобряваме точността и ефективността, а нашата система SeedEye е голяма стъпка именно в тази насока, каза Евгений Жилкин.

За моделите от 2021 година, следните машини могат да бъдат оборудвани със системата за следене на запушванията и броене на семената SeedEye: Spirit 600-900S, Rapid A 600-800C/J и Rapid A400-800S.
За моделите Spirit 600-900C, Spirit R 300S и Spirit 400C/S се предлага като опция SeedEye система за следене на запушванията.

Vaderstad SeedEye_1

Източник: Vaderstad

Назад към всички новини