Земеделците споделят за работата си с Case IH Puma - Универсалният трактор за всяко стопанство!

02.10.2020

Тракторите Case IH от серия Puma се превърнаха в олицетворение на комплексни машини за земеделското производство, които са икономични, комфортни и високотехнологични. Това признание тракторите Puma категорично получават и от българските земеделци, в чиито стопанства работят тези машини.   

case-ih-tractor-puma

Мартин Иванов, Био Елит Енерджи ООД, гр. Варна:

Puma закупихме преди една година, тъй като търсехме трактор, който да бъде по-универсален за нашето стопанство. Освен за тежки обработки като оран, култивиране и дисковане, го използваме за есенна и пролетна сеитба.

case-ih-tractor-puma-farmer-martin-ivanov

Димитър Димов, председател на ЗПК Надежда, общ. Елхово:

Тракторът Puma, който виждате в момента, е една универсална техника. Възможностите ѝ са много. И като мощност може да прави почти всички операции, които се налагат - да оре, да сее, да тори… Универсална машина е!

case-ih-tractor-puma-farmer-dimitar-dimov

 

Евгени Генев, гл. механик СКС Раковски, Димитровград:

Трактор Puma 240 CVX притежаваме от около една година. С него се извършват всички по-леки операции. Класифицирам като тежки операции дълбоката оран и продълбочаването, а по-леките са сеитба, окопаване, пръскане. Просто една универсална машина, която, според мен, всяко едно стопанство трябва да има.

case-ih-tractor-puma-genadi-farmer

  • Икономия и удобство при работа

За рентабилността на всяко стопанство важен фактор е икономията, която се постига с работата на агротехниката в него. Тракторите Case IH Puma притежават именно тази положителна черта - създадени са така, че да бъдат икономични. А комфортната и ергономична кабина позволява на оператора на машината да се концентрира в извършваната операция на полето. 

case-ih-tractor-puma-2

 Мартин Иванов, Био Елит Енерджи ООД:

Една от причините, поради които инвестирахме в Puma, е, че позволява гумите да бъдат местени по осите. Това ни спестява разход от инвестиция в допълнителен пакет гуми.

Евгени Генев, гл. механик СКС Раковски, Димитровград:

Този трактор, конфигуриран със скоростна кутия CVX, е един от най-икономичните трактори, които имаме. Относно работата и удобството за оператора по време на работа - всичко е разположено ергономично в кабината, за бързото справяне с работата и органите за управление на операциите.

Димитър Димов, прeдседател на ЗПК Надежда, общ. Елхово:

Аз съм питал моите механизатори - изморява ли ви машината, доволни ли сте - защото при продължителност от 8 часа работа, това е важно. Те са доволни – кабината е комфортна, удобна, не се изморяваш. Така с удоволствие си използваме трактора Case IH Puma. Желанието на всички механизатори е да се качат в него!

Важен детайл в комфортната кабина на трактора Case IH Puma, който българските земеделци оценяват високо, е AFS навигационната система. Тя допринася за точната, бърза и надеждна работа на трактора, благодарение и на AFS RTK + сигнала за корекции от мрежата на Тайтън Машинъри България. Окомплектовани със сеялки на Vaderstad, създават перфектната комбинация на полето.

case-ih-tractor-puma-tempo

Мартин Иванов, Био Елит Енерджи ООД:

Puma-та в стопанството е оборудвана с AFS навигация с точен RTK сигнал от мрежата на Тайтън Машинъри. Убедихме се в огромните предимства, които предоставя този сигнал. Ние го ползваме много в есенната си сеитба, където този трактор е агрегатиран със сеялка Vaderstad и успява да сее с 18 км/час без никакви проблеми. Също така го ползваме при пролетната сеитба. Освен това, когато през лятото тракторът няма нужда от този сигнал, успяваме в рамките на един час да сменим антената и да я сложим на комбайна ни Case IH, който по този начин е не само по-ефективен, но и успява да картира добива на нашите полета.

case-ih-axial-flow-harvest

Евгени Генев, гл. механик СКС Раковски, Димитровград

Преди да вземем трактора, заедно със сеялката Vaderstad Tempo F 8, сеехме с четири обикновени пневматични сеялки. В момента тези четири сеялки са заменени само с една сеялка, а сроковете за справяне с работата дори са намалени спрямо предишните години. Сеялката ни е оборудвана с торовнасяне, така че спестяваме и от още една операция. И мога да твърдя, че имаме и една от най-добрите сеялки в момента.

Трактор Case IH Puma 240 e комплексна машина. Просто всичко се извършва с една машина!

Назад към всички новини