Завод за производство на трактори Case IH с престижна награда

11.11.2020

Case IH award

Европейският завод на Case IH в австрийския град Св. Валентин, където се произвеждат трактори с мощност от 100 до 300 к.с. за селскостопанския, общинския и горския сектор, собственост на компанията майка CNH Industrial, получи наградата „Най-ефектина компания за 2020г.“. Престижната награда бе една от категориите в  състезанието „Factory 2020“ („Завод 2020“), организирано от Fraunhofer Австрия и австрийската Industriemagazin.

Десет от водещите производствени компании в Австрия участваха в една от най-трудните години някога за производствения сектор заради предизвикателствата, които постави COVID-19. Те от своя страна изправиха пред изпитание дори най-опитните управленски и производствени екипи, заедно с всички елементи от веригата на доставки.

Наградата беше кулминацията на цялостен процес, включващ самооценка, детайлни въпросници, оценки на място и задълбочени интервюта с ключови членове на екипа. След обстоен преглед, първоначалната група от десет компании, бе намалена до четири. Тези финалисти бяха поставени в цялостен процес на оценка от съдии от  Fraunhofer Австрия, които разглеждат ориентирани към приложение решения за просперитета в полза на икономиката и обществото, заедно с австрийската Industriemagazin, водеща среда за вземащите решения в производствения сектор.

Фабриката в Св. Валентин, която е произвела приблизително 600,000 трактора от 1947г., покрива 170,180 м2 площ, ръководи 600 човека персонал от 18 различни националности и се радва на безупречна репутация в CNH Industrial. Включвайки принципите на производство от световна класа (World Class Manufacturing, WCM), това е първото промишлено селскостопанско предприятие на CNH в региона на Европа, постигнало статут на сребро WCM.

Едно от най-големите преимущества на завода на Case IH в Свети Валентин и ключова за постоянния му успех, е високото ниво на производствена гъвкавост, което е възможно при силно адаптивната поточна линия. Това позволява да се произвеждат широка гама модели трактори, независимо от вида на конструкцията, линията на оборудването или специфичните стандарти за емисии. И все пак, въпреки своята сложност и ефективност, завода осигурява относително тиха и спокойна работна среда.

Координирайки 12,000 части от близо 400 световни доставчика, фабриката произвежда приблизително 10,000 трактора годишно за клиенти в Европа, Азия, Близкия Изток, Африка, Австралия и Нова Зеландия. Там се произвеждат сериите трактори Case IH Optum CVXDrive, Puma, Maxxum and Luxxum. 

Ханес Вьогербауер, мениджър на завода в Св. Валентин, заяви: „Много сме горди, че спечелихме тази престижна награда, но това стана възможно благодарение на отдадеността и ангажираността на служителите, които правят нашите продукти по-добри, по-сигурни и по-ефективни“.

Източник: Case IH

Назад към всички новини