Върбан Върбанов споделя за опита си с Vaderstad TopDown.

06.08.2019

От малък е до баща си Николай Върбанов, който обработва 5000 дка в землището на село Полско Косово, земеделието е неговата страст и хоби. След като завършва Стопанско управление в Стопанската академия в Свищов, в момента учи Растителна защита в Аграрния университет в Пловдив. Неговата цел е да може сам да се грижи за растителната защита в семейното стопанството. Обича всичко в тази работа, но любими са му жътвата и есенните обработки. На последните се доверява изцяло на Vaderstad, които оценява с 10 от 10 точки.
В нашето стопанство имаме култиватор Vaderstad TopDown с работна ширина 3 метра. Използваме го основно за есенна обработка, както и за предсеитбена обработка преди рапица. По този начин отпускаме почвата, без да вадим буци. Култиваторът е оборудван с работните органи BreakMix, което ни дава възможността да работим надълбоко, без натоварваме машината. По този начин щадим максимално почвата, като обръщаме само горния почвен слой и същевременно правим дълбоко прорязване, което осигурява аерация и възможност за навлизане на влагата в почвените слоеве.
Оборудван по този начин култиваторът ни осигурява следните предимства: тракторът работи по-леко и по-бързо, а разходът на гориво е по-малък. Също така няма толкова много буци и растителните остатъци се смесват доста равномерно. Бих препоръчал абсолютно на всеки мой колега култиваторът Vaderstad Topdown и най-вече с тези работни органи. Това е перфектна машина, която ни дава висока производителност и същевременно перфектна обработка.

Повече за стърнищните култиватори Vaderstad TopDown вижте тук.

Вашето запитване, може да изпратите тук

Назад към всички новини