Väderstad WideLining получи награда за иновации

01.10.2019

Иновативната система за изсяване Tempo WideLining спечели сребърния медал за иновации на наградите на Агритехника 2019. Väderstad WideLining е първата система в света за релсова сеитба, която не намалява драстично добива на царевица.

- Ние сме изключително горди със сребърния медал от наградите за иновации на Агритехника 2019. Tempo WideLining е важно нововъведение за подобряването на нашата сеялка Tempo, което осигурява на клиентите ни още един добър инструмент, към машината за потенциално увеличение на добива, споделя Матиас Ховнерт, Старши вице президент глобaлни продажби и маркетинг във Väderstad.

WideLining е първата система в света за релсова сеитба, която позволява разпръскването на течен тор при поникнали силажни царевични култури, без да се намалява потенциалът за добив на полето.

- Вместо да се подготвят релсите за пръскачката като се изключат изсяващи секции, WideLining автоматично променя междуредовото разстояние на сеялката. Следователно WideLining прави възможно засяването с пълният капацитет на всички секции, като добивът от полето остава висок, каза още Йорген Дал, Търговски продуктов мениджър сеялки във Väderstad.

При създаването на релси, които пръскачката след това ще използва, системата WideLining автоматично регулира междуредовото разстояние на Tempo, за да се създадат две релси за гуми с ширина 1050mm.

- Релсите се създават чрез хидравлично регулиране на четири изсяващи апарата върху рамата на сеялката. По този начин разстоянието между редовете между изсяващите секции в близост до релсите от 1050 мм, ще се промени от 750 мм на 600 мм, което е приемливо разстояние, позволяващо да се поддържа високо ниво на добив при силажни царевични култури, каза Йорген Дал.

Изцяло новата WideLining система ще бъде представена за първи път на селскостопанското изложение Агритехника през ноември 2019 в Хановер, Германия. Технологията WideLining ще се предлага за гъвката високоскоростна сеялка Väderstad Tempo V 6-12 от втората половина на 2020.

Назад към всички новини