Vaderstad открива високотехнологична лаборатория

30.09.2020

През октомври в Оверум ще отвори врати новата високотехнологична лаборатория за материали на Väderstad.

- С това начинание ще затвърдим нашите позиции като световен лидер в производството на износващи се части, казва Дан Сомлин, главен изпълнителен директор на Väderstad Components.

В завода на Väderstad за производство на компоненти  в Овеврум около 50 служителя и 40 робота работят в производството на износващи се части за земеделските машини на компанията. Сега към тях се добавя новата лаборатория за материали, където ще можем да провеждаме уникални тестове в търсене на абсолютно най-добрите  механични свойства на материалите за износващите се части на Väderstad.

Andreas Peterson - Vaderstad

Väderstad нае Андреас Петерсон, който е металург и учен по материалите, за да ръководи лабораторията. Металургията е доктрината за производството и свойствата на металите, като има няколко различни параметъра, които трябва да се вземат под внимание при производството на най-добрите материали за износващите се части на Väderstad.

- Очевидно ни трябва здравина на материала, която осигурява устойчивост, но също така не искаме материалът да бъде прекалено твърд. Ако е прекалено твърд, той става лесно чуплив и може да се напука, когато се използва в нашите машини, нужен е баланс между твърдост и еластичност, казва Андреас Петерсон. 

Тъй като продуктите на Väderstad се използват по целият свят, ние също така трябва да вземем в предвид, че почвените условия са различни в различните страни – и да произведем износващи се части от материал, работещ колкото се може по-добре в различни условия.

-Ние сме изключително горди от тази инвестиция, да имаме лаборатория за разработване заедно с производството си в Оверум, което в дългосрочен план ще го направи още по-добро, което от своя страна ще генерира растеж и нови работни места, сподели Дан Смолин, главен изпълнителен директор на Väderstad Components.

Източник: Vaderstad

Vadertad Materials Technology Lab

Назад към всички новини