Тайтън Машинъри България взе участие на Атест Експо 2022

08.04.2022

Тайтън Машинъри България бе сред изложителите на „АТЕСТ ЕКСПО 2022”, което се организира от Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ). През 2022 г. изложението се проведе в рамките на Архитектурно-строителна седмица (30.03-02.04, Интер Експо Център - София). На откритата площ на фирмата бяха представени за първи път у нас багер-товарачи CASE от най-новата серия SV. Новите модели се отличават с високо ниво на комфорт, производителност, икономичност и лесно сервизиране.

Изложението „АТЕСТ ЕКСПО 2022” бе изключително подходяща възможност за дебюта на новите багер-товарачи CASE от серия SV пред широката строителна публика. На щанда на Тайтън Машинъри България бяха показани машини от двата модела - 580 SV и 695 SV, с различно оборудване. Багер-товарачите впечатлиха посетителите с патентованата багерна уредба DNA на CASE, новото пилотно управление, което е по-отзивчиво и прецизно, подобрена система Ride Control за компенсиране на неравностите по пътя и новия дизелов двигател за Етап V на ЕС.

Максимален комфорт

Кабината на новите багер-товарачи CASE е с изцяло нов дизайн на интериора и екстериора. Тя е по-широка и предлага повече място за краката на оператора при завъртането на седалката, както и супер удобно качване в нея. Прегрупираните бутони на панела отдясно, новият вграден към джойстика на товарачната уредба превключвател за смяна на посоката на движение (за модела с трансмисия Power Shift), новият ролков превключвател за разпъващото се рамо и новото разположение на лостчетата за стабилизаторите допринасят заедно за по-бързото боравене с уредите за управление. Комфортът е допълнително повишен чрез намаляване на шума в кабината с 3 дБ (до 74 дБ) в сравнение с предходното поколение багер-товарачи на CASE.

 

Производителност и икономии на гориво

Новият двигател F36 за Етап V на ЕС от FPT съчетава почти невъзможното - по-малко емисии без загуба на работоспособност плюс повишена надеждност, намаляваща общите разходи за придобиване, експлоатация и поддръжка (ТСО). Агрегатът с обем 3,6 л и 4 цилиндъра е специално конструиран за работа при средно натоварване, типично за багер-товарачите.

В машините е вградена специална система за третиране на изгорелите газове, оптимизирана за компактни машини - Compact High Efficiency SCR2 (Hi-eSCR2). Тя е разработена за приложения с работни цикли, които обикновено генерират изгорели газове с ниска температура и включват често спиране и тръгване. Рециркулацията на малък процент изгорели газове (EGR) се съчетава с намаляване на азотните оксиди чрез система за Hi-eSCR2 (селективна каталитична редукция) с компактни размери, докато оптимизираната технология на филтъра за частици (DPF) осигурява висока степен на премахване на саждите при ниски работни температури. Всички тези подобрения в комбинация с икономичния режим ЕСО осигуряват икономии на гориво до 10%.

 

Още иновативни машини CASE

На щанда на фирмата можеше да се види също 18-тонен челен товарач CASE 821 G EVO от новата серия G EVOLUTION с двигател за Етап V на ЕС. Това е най-съвременна машина, която разполага със система за измерване на товара в коша по маса и по обем. Управлението предлага възможност всеки оператор да въвежда собствени настройки за работата на машината (вид материал, бързина, пъргавина, агресивност и др.) според своите предпочитания и условията за работа на обекта.

Интересът на посетителите привлече и 3,2-тонният колесен мини товарач CASE SR 210B - също с двигател за Етап V на ЕС. За новата серия мини товарачи е характерно, че заимства редица функции и системи от големите челни товарачи: дисплей, електро-хидравлично управление и възможности за настройки на машината според условията на обекта и предпочитанията на оператора.

"Изключително ентусиазирани сме от премиерата на новите багер-товарачи CASE от серия SV пред широката строителна публика в България. Това са най-съвременни комфортни, ефективни, производителни и икономични машини, които ще помогнат на българските строители да се справят по-най-добрия начин с предизвикателствата на всеки нов работен ден на обекта", заяви по време на изложението Пламен Лилков, мениджър Строителна техника в Тайтън Машинъри България.

Назад към всички новини