Производителност, надеждност и ефективност с челни товарачи Case

26.05.2023

Case Construction Equipment е водещ световен производител на строителна техника с 65 години опит в производството на челни товарачи от среден клас. Днес компанията предлага пълна гама от модели, отличаващи се с редица иновации и технологии, осигуряващи по-висока производителност, ефективност и комфорт, при намаляване на общите разходи за експлоатация и поддръжка. Официален представител и сервиз на Case Construction Equipment у нас е Тайтън Машинъри България.

 

Гамата челни товарачи на Case e съставена от седем модела с работни маси от 11 т до 28 т, сред които най-търсени са 921G (20 т), 1021G (25 т) и 1121G (28 т). Тези машини от новата серия G са изключително подходящи за високопроизводителна работа на бетонови възли, асфалтови бази, кариери за инертни материали и рециклиране на отпадъци. Задвижват се от най-съвременни дизелови двигатели FPT, които използват само селективна каталитична редукция (SCR) с AdBlue и дизелов окислителен катализатор (DOC) за съобразяване с емисионните норми на Етап V на ЕС. Освен по-нисък разход на гориво, чрез тези технологии се постига също по-опростена поддръжка на машините и по-голяма надеждност.

Запазена "марка" на челните товарачи Case e т. нар. Охлаждащ куб (за моделите от 521G до 921G). Той е съставен от радиаторите и охладителите на различните системи: двигател, хидравлика, мостове, климатик, интеркулер и др. Охлаждащият куб е разположен по средата, между кабината и двигателя, чрез което е защитен максимално от прах и осигурява възможно най-добрата охладителна ефективност. В случая дизеловият агрегат е най-отзад и играе роля на естествена противотежест, а това елиминира необходимостта от по-голяма собствена маса за постигане на необходимата товароподемност, както е при останалите производители. Така съотношението собствена маса – товароподемност е перфектно, а горивната ефективност - максимална.

Кабината на челните товарачи Case предлага изключително добра видимост и комфорт за оператора с вътрешно ниво на шум едва 68-69 dB. Използва се изцяло нов тъчскрийн дисплей, с който се работи както с таблет, осигуряващ достъп до най-важните настройки и данни за работното състояние на машината. От него се правят настройки и на изцяло новото електро-хидравлично управление: пъргавина на издигане на стрелата и на наклоняване на кофата, в зависимост от предпочитанията и работните условия на обекта.

Изцяло новата система за измерване на теглото на материала (стандартно оборудване) е вградена директно в основния дисплей и предлага информация за теглото на товара в кофата, брой работни цикли, обща маса на натоварения материал и т.н. Това осигурява ефективно намаляване на случаите на претоварване или недотоварване на камионите чрез точно измерване на всяка кофа и същевременно следене на общата маса на материала, натоварен във всеки самосвал.

Системите SiteConnect и SiteWatch също са част от стандартната спецификация. SiteWatch е телематично решение, предназначено за дистанционно проследяване на работното състояние на машината, както и за бързото и лесно разбираемо представяне на тези данни. Чрез SiteConnect се създадава двупосочна комуникация между машината и екипа на местния официален представител, който може да извършва дистанционна диагностика и да консултира операторите по най-добрия начин при откриване на евентуални проблеми, дори без да се ходи на обекта. А благодарение на удължените интервали за сервизиране - от 500 на 1000 и повече моточаса, общите разходи за поддръжка на челните товарачи Case са намалени с до 20%.

Тайтън Машинъри България предлага висококачествени следпродажбени услуги, които включват гаранционен и извън гаранционен сервиз, както и доставки на оригинални резервни части. Челните товарачи Case се предлагат с план 5 ProTech - удължена гаранция 5 години или 6000 моточаса, покриваща задвижването и хидравликата. Тайтън Машинъри България разполага с развита мрежа от търговско-сервизни центрове в София, Монтана, Плевен, Русе, Добрич, Бургас и Стара Загора, както и с мобилни екипи от обучени сервизни специалисти.

Назад към всички новини