Професионална уплътняваща техника от Wacker Neuson и Тайтън Машинъри България

11.05.2023

Wacker Neuson е водещ световен производител с над 90 години история в производството на компактна и малогабаритна уплътняваща техника. От 30-килограмова трамбовка до 7-тонен валяк, задвижвани от бензинов или дизелов двигател, или електромотор с батерия, гамата на Wacker Neuson предлага разнообразни решения за уплътняване на всякакви настилки. У нас официален представител на марката е Тайтън Машинъри България.

Ежедневната работа на фирмите, които строят и ремонтират пътна и подземна инфраструктура, е неизбежно свързана с уплътняване на терени, насипи, положени слоеве инертни материали и асфалт. За цялостно удовлетворяване на потребностите на строителните дружества от надеждна и производителна уплътняваща техника, Wacker Neuson произвежда богата продуктова палитра, разделена в три групи: трамбовки, виброплочи и валяци.

Трамбовките са сред най-популярните продукти на Wacker Neuson, като гамата им е съставена от общо 14 машини с работни маси от 32 кг до 84 кг. Класическите модели се оборудват с четиритактови бензинови двигатели Honda, а високата им работна скорост осигурява бързо постигане на желаната степен на уплътняване. Единствен в света Wacker Neuson предлага икономични трамбовки с двутактови бензинови двигатели, които са собствено производство и са специално проектирани за този вид техника. Дизеловите трамбовки разчитат двигател Yanmar с ниско ниво на емисии на изгорели газове, което ги прави подходящи за работа и в изкопи. Най-новите технологии идват с моделите с електромотор и батерия за нулеви локални емисии.

Виброплочите са несъмнено най-популярната малогабаритна уплътняваща техника на Wacker Neuson. Тя включва почти 40 модела с работни маси от 50 кг до 1170 кг. Тези машини са известни с изключително ниското ниво на вибрации, предавани към ръката на оператора, като при повечето модели то е под 2,5 m/s2. За оператора това означава приятна, удобна и безопасна работа. За най-тежките модели е предвидено дистанционно управление, което елиминира всякакви вибрации към ръката на оператора и в същото време го предпазва от емисиите изгорели газове, праха и шума. Според потребностите на клиентите и работните условия на обекта се предлагат модели с бензинови или дизелови двигатели, а също и с електромотори, захранвани от батерии.

Еднопосочните виброплочи в гамата се придвижват само на преден ход и се отличават с много лесно управление и голяма маневреност, които позволяват по-бърза и ефективна работа в тесни пространства. Риверсивните модели с преден и заден ход са универсални, а най-предпочитани са тези от сериите BPU и DPU с центробежна сила от 25 kN до 37 kN и работна маса от 145 кг до 274 кг. Те предлагат голяма здравина и надеждност, компактни размери и висока производителност, както и вградени колела, улесняващи преместването и транспортирането им.

Риверсивните виброплочи от средния и тежкия клас (над 300 кг) се използват на по-големи обекти, където е необходима значително по-висока производителност. Те се предлагат с технология за измерване на степента на уплътняване, която елиминира както преуплътняването, така и недоуплътняването на настилката.

Wacker Neuson произвежда също и много практична гама от валяци. Най-малките модели са ръчноводими (700 кг) и траншейни (1465 кг). Предлагат се двубандажни и комбинирани валяци с работни маси от 1,8 т до 5,6 т, както и еднобандажни от 5,5 т до 7,5 т. Машините се отличават с триточково съчленяване на шасито, осигуряващо както равномерно висококачествено уплътняване, така и комфорт за оператора. При валяците за асфалт са възможни комбинации от бандажи с вибрация и осцилация.

Освен цялата гама машини на Wacker Neuson, Тайтън Машинъри България предлага също висококачествени следпродажбени услуги, които включват гаранционен и извън гаранционен сервиз и доставки на оригинални резервни части. У нас дружеството разполага с развита мрежа от търговско-сервизни центрове в София, Монтана, Плевен, Русе, Добрич, Бургас и Стара Загора.

Назад към всички новини