Представяне на дисковия култиватор Carrier

02.06.2020

В следващатa част от интервюто с Магнус Самюелсън, ще разгледаме характеристиките и ползите от използването на многофункционалния дисков култиватор Carrier.

Vaderstad Carrier е култиватор, разработен за извършването на различни функции. Част от тях са насочени към смесване на растителните остатъци, например при царевицата, където остават много. Машината също така тряба да направи фалшиво сеитбено легло за семената на самосевките, които са останали в полето след жътва, тъй като е от съществено значение наличието на чисто поле преди сеитбата на следващата култура.

По думите на Магнус Самюелсън, Carrier e комплексна машина, която може да осигури всичко необходимо за направата на идеално сеитбено легло. Конструкцията на култиватора започва с дискове, като всеки един от тях е монтиран индивидуално със собствен държач към рамата, което позволява следене на контура на полето. Така се обезпечава идентичната обработка на всичките му части, което е от съществено значение.

Култиваторът разполага с конични дискове, които смесват по-добре почвата и растителните остатъци, почвата се разчупва по-качествено и се прави по-фина обработка. Наличието на фина почва е от определящо значение за транспортиране на вода до семето, за да може то да покълне. В задната част на машината е разположен агресивен уплътняващ валяк, който играе важна роля за култивацията. Той натрошава буците, накъсва сламата и заедно с това разкъсва кореновите обраувания, които са изкарани на повърхността с дисковете. Максималното уплътняване на почвата е от съществена важност, защото никога не се знае къде точно се намират семената на самосевките и поради тази причина цялата почва трябва да бъде обработена, за да могат всички семена да имат конкакт с почва и вода и да покълнат.

Назад към всички новини