Предсеитбените култиватори Vaderstad NZ Extreme създават нови нива на супер производителност

10.10.2022

Väderstad -  NZ Extreme е най-новият предсеитбен култиватор, разработен специално за нуждите на големите земеделски стопанства в Източна Европа. След успешно приключилите полеви тестове през 2021-а година, новият супер-култиватор вече е пуснат в продажби.

Машината включва два модела с работна ширина 12.5 и 14.25 метра, като въпреки големите размери, шведският производител е успял да осигури 3.00 метра транспортна ширина.

 

Чрез проектирането на новия предсеитбен култиватор, Väderstad успява да разшири границите на това, което беше възможно досега по отношение на качеството и бързината на обработката на големи земеделски площи.

Väderstad NZ Extreme е разделен на 5 динамични работни секции, които следват оптимално неравностите на полето. Всяка от секциите е оборудвана с интензивно вибриращи работни органи, които са с изключителна твърдост и издръжливост. Благодарение на тях се постига ефективна почвообработка на дълбочина и разбиване на буци с всякакъв размер, а също и отлично подготвяне на сеитбеното легло.

Новият предсеитбен култиватор на Väderstad е уникален по рода си за пазара на агротехника, както по размер, така и по конструкция.  Работните органи  са поставени на шест реда, а разстоянието между тях е 7,2 см. Работната им дълбочина може да се регулира автоматично от системата Control Function директно от кабината на трактора според условията на полето.

 

Като опция  могат да се добавят предни и задни работни органи Cross Board Heavy, а също и  подравняваща брана за по-добро изравняване на почвата. Зърнопроизводителите могат да избират измежду различни видове накрайници за върховете на работни органи, в зависимост от спецификите на тяхната почва.

 

Новата серия култиватори Vaderstad NZ Extreme се агрегатират към трактори с мощност 350-400 к.с. - за модела с работна ширина 12.5 метра, а за 14.25 метровия вариант, е нужен трактор с мощност около 600 к.с.

 

Повече информация за новите предсеитбени култиватори Vaderstad, можете да получите от Тайтън Машинъри България, официален вносител на шведския бранд.

Назад към всички новини