Новият Versum CVXDrive

11.03.2019

Фермерите със смесени стопанства, средните и големи производители на млечни продукти, както и операторите за пътна поддръжка, които имат нужда от компактен CVT трактор в диапазона 100-140 к.с. (макс.) вече имат нова опция с представянето на нова гама Versum CVXDrive от Case IH на изложението SIMA 2019. Новата линия се предлага в четири модела –Versum 100 CVXDrive, Versum 110 CVXDrive, Versum 120 CVXDrive и Versum 130 CVXDrive, като всеки модел идикира номиналната мощност при 2,200 оборота на двигателя.

Новите модели Versum CVXDrive са проектирани, като машини с премиум оборудване, които да  предлагат характеристиките налични при големите трактори и комфорт в пакет, който е маневрен, лесен за управление и предлага предимства, като икономия на гориво и безстепенната трансмисия. Преди това, най-малкият трактор на Case IH, който се предлагаше със CVXDrive трансмисия бяха по-големите и по-тежки четири цилиндрови модели 116-145hp от серия Maxxum. Тракторите Versum са по-леки и се нареждат между моделите Maxxum и вече установената гама Luxxum.

Икономични, но мощни двигатели

Всички модели Versum са оборудвани с 4.5-литров турбо двигател с междинен охладител, който отговаря на изискванията за вредни емисии Етап V благодарение на най-новата разработка на системата за селективна каталитична редукция (SCR) от FPT Industrial, позната като HI-eSCR2. Патентованата технология за последваща обработка е част от системата всичко-в-едно, която в допълнение към SCR, също съдържа дизелов катализатор и инжектор за впръскване на AdBlue. Компактно проектираната система за последваща обработка не се нуждае от поддръжка, което помага за намаляване на експлоатационните разходи.  

Безстепенна CVXDrive технология

Целта на инженерите в разработването на новата CVXDrive трансмисия в гамата Versum са клиентите, чиято работа включва много транспорт или задачи на полето като косене, балиране, лека обработка и специални приложения, където постъпателната скорост не е пряко зависима от оборотите на двигателя. Това осигурява безстепенно движение до 40 км/ч, скорост, при която с автоматичната EСО функция може да се достигне при намалени обороти на двигателя. Електронен контролер спомага за по-бърза смяна на предавките и по-добра ефективност при всички работни скорости.  

Използването на технология с двоен съединител в CVXDrive трансмисията означава, че смяната между двата механични диапазона на трансмисията се извършва безпроблемно и има пълна теглителна мощност през целия скоростен диапазон. Опцията Active Hold Control позволява лесно спиране на трактора при хълмист терен и кръстовища без да се налага използването на спирачката.

Тракторите Versum CVXDrive имат също функция за автоматично управление на производителността Automatic Productivity Management (APM), която автоматично намалява оборотите на двигателя когато засече необходимост от по-ниска мощност – например, при обработка на по-леки почви или когато има по-ниско изискване към хидравличната система на прикачения инвентар. По този начин APM спомага за още по-голямо намаляване на консумацията на гориво и оперативните разходи.

Високопроизводителна хидравлика

Благодарение на аксиално-буталната хидравлична помпа (CCLS), хидравличното масло циркулира само по желание на оператора, и когато се използват повече от една функция, те не си влияят. Предлага се и богат избор от механични и електро-хидравлични клапани достигащи до седем изхода, плюс иводи за хидромотор (power beyond). Максималният дебит е 110 л/мин. Тракторите Versum могат да се оборудват с подготовка за товарач Case IH LRZ 120.

Капацитет и в двата края

Нов мултифункционален държач на предния мост гарантира безпроблемен монтаж на предна навесна система и ВОМ, в случай, на необходимост. Клиентите могат да избират по-подходящата за тях връзка за предната и задната навесна система, с алтернативи Категория 2 или 3N.

Предният ВОМ работи на 1,000 оборота, а оборотите на задния са: 540/540E/1,000 rpm или 540E/1,000/1,000E rpm като опция. Може да се поръча и ВОМ с управление на база постъпателна скорост.

Премиум комфорт

Versum тракторите имат луксозна кабина с четири колони за пълна видимост във всички посоки и комфортна работа. Разположението на контролите е сходно с това при по-големите модели на Case IH, за да е по-лесно на операторите които вече познават другите трактори, докато тези, за които марката все още е нова, бързо ще свикнат със своя трактор. Познатият подлакътник Case IH Multicontroller е стандарт за лесна и интуитивна работа с всички функции на Versum. Характеристиките на безшумната кабина включват климатроник и делукс седалка с високи спецификации, докато светлините на 360° допълват комфорта за оператора по време на дългите работни дни.

Назад към всички новини