Новите верижни багери от серия E

07.04.2022

CASE Construction Equipment представя премиерата на новите си верижни багери от серия Е. Гамата включва седем нови модела от 13 до 30 т: CX130E, CX160E, CX180E, CX210E, CX240E, CX250E и CX300E. Новите машини се базират на над 180 години иновативни разработки в земекопната техника успоредно със съответния производствен опит и обратна връзка от клиентите.

Дебютиращите модели предлагат най-модерни системи и агрегати, в т.ч. нови дизелови двигатели от FPT Industrial (FPT), съобразени с екологичните норми на Етап V на ЕС, нов дизайн на кабината и всички удобства за оператора, подобрени уреди за управление и настройки на хидравликата, усъвършенствана конструкция на машината и ходовата част, както и нова пълна гама от следпродажбени услуги CASE Service Solutions. В резултат, клиентите са облагодетелствани от по-голямата лекота на управление, надеждността, комфорта за оператора, ефективността, производителността и общите разходи за придобиване, експлоатация и поддръжка (ТСО).

"Нашите клиенти се сблъскват с все по-големи предизвикателства, като например все по-силната конкуренция. Ето защо те очакват CASE да разработи машини с минимум сервизни престои и максимална ефективност и производителност. В отговор на тези потребности ние разработихме серия Е, осигуряваща върхови технически характеристики, ефективност и икономичност", обяснява Еджидио Галано, директор Продуктово управление на строителната техника за Европа в CNH Industrial.

 

Лесно управление, производителност и надеждност: цялостно решение за пазарните предизвикателства

Новата серия Е разполага с нови системи, агрегати и характеристики, които съставляват едно цяло и действат едновременно за осигуряване на максимално полезно време за работа без сервизни престои, производителност и рентабилност за клиентите. При своето съчетаване новите двигатели FPT за Етап V, интелигентната хидравлична система на CASE (CIHS), новите работни режими, телематиката, оптимизираното разположение на уредите за управление и подобрената видимост водят до по-голяма лекота на управление и прецизност. На свой ред, това означава по-безопасна, по-производителна и по-печеливша работа. Верижните багери от новата серия Е определено предлагат конкурентни предимства на клиентите.

Хидравличната система CIHS - важно преимущество на предното поколение верижни багери, вече предлага четири нови работни режима и възможност за допълнителни настройки на хидравликата, позволяващи регулиране на дебита за задаване на приоритет на движенията на рамото, стрелата или завъртането на надстройката - под пълен контрол от страна на оператора. Повишаващият ефективността режим Super Power (SP) осигурява максимална производителност, режимът Power (P) предоставя изобилие от мощност, когато е необходима, а режимът Lifting (L) оптимизира товароподемните операции. В съчетание с новите двигатели FPT режимът ЕСО (Е) гарантира забележителни икономии на гориво до 17% при някои модели.

 

Емисии, производителност и по-ниски разходи с двигателите FPT за Етап V

CASE продължава дългогодишното си партньорство с FPT, разчитайки на неговите преимущества при задвижващите агрегати за строителна техника. Всички верижни багери от новата серия Е използват по-мощни и ефективни двигатели за Етап V на ЕС. Моделите в класа 13-18 т са оборудвани с N45 - 4,5 литров двигател от реномираната серия NEF. От своя страна N67, от същото семейство двигатели и обем от 6,7 л, захранва моделите от 21 до 30 т.

Описвайки пулсиращото сърце на новата серия Е, Галано резюмира големия брой предимства на двигателите FPT: "CASE въведе решение без използване на рециркулация на отработени газове (EGR) и така осигури по-голяма ефективност по време на изгарянето на дизела. В съчетание с модула SCR-on-Filter за третиране на изгорелите газове, верижните багери от серия Е предлагат безпрецедентно намаляване на разходите за придобиване, експлоатация и поддръжка (ТСО)". Новата серия Е разчита на патентованата система за селективна каталитична редукция HI-eSCR2 на FPT, която е напълно необслужваема и е предвидена да издържи през целия експлоатационен живот на багера. Няма изискване за механично почистване или подмяна в рамките на жизнения цикъл на багера.

Освен това CASE облекчи поддръжката, като удвои сервизните интервали до 1000 моточаса на моторното масло, горивните и маслените филтри.

Новите двигатели FPT за Етап V на ЕС предлагат на клиентите гъвкави възможности за зареждане с гориво, особено когато се работи в условия на допълнително ограничаване на емисиите на местно ниво. Всички модели от серия Е могат да работят не само със стандартно гориво, но и с алтернативни, като например ставащите все по-популярни горива от хидрогенирани растителни масла.

 

Революционни удобства за оператора, изключителен комфорт и безопасност

В допълнение към новите работни режими, верижните багери от серия Е предоставят на операторите по-високо ниво на комфорт и видимост. Кабината има много нови преимущества, които ще удовлетворят още повече оператора: подобрен достъп за качване и слизане, съвсем нов и модерен 10-инчов LCD-монитор с пет програмируеми бутона, ново подреждане на уредите за управление, конзоли за джойстиците, вградени към седалката и заимстващи нейното окачване, подобрена климатична система и повече пространство за съхраняване на лични вещи.

Всички модели от серия Е запазват супер високото ниво на комфорт и безопасност от предходното поколение верижни багери: просторни и широки кабини, изцяло регулируеми ергономични седалки, подобрено разполагане на подлакътниците и усъвършенствани джойстици. Преди, видимостта надясно бе добра, но сега е отлична. Защитата на оператора продължава да е приоритет, осигурявана чрез системи, които са част от стандартното оборудване - например конструкцията за защита срещу падащи предмети (FOPS) ниво 2.

"Серия Е на CASE издига комфорта за оператора на съвсем друго ниво", добавя Галано.

 

По-малкото престои за сервиз означават по-голяма рентабилност - с CASE Service Solutions

Допълнителното конкурентно предимство за клиентите идва от производителността, рентабилността и минималните сервизни престои на новите верижни багери CASE от серия Е. CASE Service Solutions е гама от следпродажбени услуги със или без свързаност в интернет, целящи да удовлетворят максимално потребностите на клиентите.

Двупосочният модем позволява използването на CASE SiteConnect и CASE SiteWatch, съставляващи цялостно решение за управление на машинопарк. Системата предлага установяване на местоположение, подсигуряване на машинопарка чрез задаване на виртуални граници на обекта и алармиране при неоторизиран достъп, както и гъвкави възможности за предоставяне на информацията. Доклади в избран от клиента формат могат да включват важни работни параметри като разход на гориво, полезно работно време на машината и празен ход на двигателя. Така клиентът има възможност да следи и оптимизира производителността и рентабилността. Информацията е лесно достъпна чрез портал в интернет.

CASE SiteConnect допълва телеметричните данни, използвани от екипа на CASE в Центъра за мониторинг (Uptime Center), с цел изпращане на предупреждения към дилърите на база на работното и техническото състояние на машините. Възможни са бързи коригиращи действия с цел намаляване на престоите до минимум, тъй като дилърите имат дистанционен достъп до данните и могат да действат по-бързо. Това дава възможност на дилърите да са проактивни в наблюдаването на техниката на клиентите и в намаляването на престоите. Както SiteWatch, така и SiteConnect са част от стандартната спецификация на верижните багери от новата серия Е.

Клиентите могат да бъда спокойни за своите машини благодарение на програмите CASE Care, CASE Protect и CASE Fluid Analysis. CASE Care е стандартна програма за планирана поддръжка с оригинални части и масла. Тази програма е подплатена с поддръжката, логистиката и техническите експертни познания на широката мрежа от дилъри на CASE. CASE Protect е програма за удължени гаранции, а целта на CASE Fluid Analysis е да предпази техниката от големи аварии чрез оптимизиране на надеждността и удължаване на експлоатационния живот.

"Услугите CASE Service Solutions са предназначени за поддържане на машините на клиентите във върхова форма при минимум престои, без неочаквани разходи и оптимална рентабилност. CASE Protect и CASE Fluid Analysis се предлагат в цяла Европа. CASE Service Solutions се предлагат засега само на определени пазари, но скоро се очаква цялостно покритие на Европа", обобщава Пийтър Гари, директор Следпродажбени решения за Европа.

 

Назад към всички новини