Началото на иновациите - Väderstad удвоява вашия капацитет на полето

23.01.2019

Началото на иновациите - Väderstad удвоява вашия капацитет на полето

Вече 5 пъти Väderstad въвежда машини, които удвояват капацитета и в същото време подобряват работата. Валякът HV, браната NZ, сеялката Rapid, дисковият култиватор Carrier и сеялката Tempo са 5 иновативни техннологични скока, които са послужили за претворяване на селскостопанската индустрия, добавяйки стойност за клиентите.

Väderstad стана на 55 години, а аз работя в компанията от 17-годишен. В резултат на това съм свидетел и съм участвал в развитието на селскостопанската техника от няколко десетилетия. Всичките тези години те карат да вникваш в нещата, не само да ги виждаш в перспектива.

Технологичен напредък, който води до промяна

Новите технологии понякога се появяват с малки, тихи и едва забележими стъпки. Понякога това се случва с внезапен скок, който преобръща живота за една нощ. Väderstad досега, наред с много малки стъпки, допринесе с 5 такива значителни технологични напредъка, с въвеждането на                         HV-ролерa, NZ-брана, Rapid, Carrier и Tempo. Това удвои селскостопанския капацитет във всеки смисъл на думата чрез опростяване на операциите, удвояване на скоростта или чрез извършване на няколко различни операции с едно минаване. Това удвояване на капацитета доведе и до много по-добър краен резултат в сравнение с това, което можеше да се постигне в миналото. Тази ситуация е печеливша както за земеделския производител, така и за Väderstad.

Пренаписване на границите

Väderstad повиши нивото на технологиите и наложи нов вид стандарт. Сеитбата с Rapid бързо се превърна в стандарт, спрямо който да бъдат измервани други техники на засяване. Всяка една от тези машини е това, което обикновено се нарича "промяна в играта". Те надминаха всякакви граници и разбудиха духовете в индустрията с въвеждането си. Те могат да извършат няколко операции едновременно, което не можеше да се направи преди това. Или да свършат същата работа както преди, но два пъти по-бързо. Ето така напредва иновацията.

Фокус върху иновациите

Всички ние във Väderstad се мотивираме от подобренията. Също така обичаме винаги да сме първи. Това изисква непрекъснато развитие, но също толкова важно е, че Väderstad е среда, в която иновацията е на фокус. С тези иновации можем да предложим решения за бъдещото земеделие в момент на бърза промяна. Ние отдаваме голямо значение на новите идеи, разработването, тестовете и опитите. Работата по разработването понякога стига до задънена улица. Когато това се случи, правим крачка назад и презареждаме батериите. Дори лошият опит е добър за онези, които искат да се научат и да внесат нещо ново и по-добро в селското стопанство.

Проблемът се превръща в решение

Получаваме ценна обратна връзка и идеи от фермерите на всички пазари, на които работим. За което сме благодарни. Стараем се да поддържаме тази комуникация. Когато формулирате проблем, започваме процеса  за намиране на технично решение. Понякога нещата могат да бъдат решени бързо, а понякога отнемат малко повече време. За прецизната сеялка Tempo ни отне 15 години, но крайният резултат определено си заслужаваше. Много се гордеем с резултатите от най-големия ни проект. Tempo - както Rapid, Carrier и всички други наши машини - носи ползи за нашите клиенти, а това е най-важното за Väderstad!

Назад към всички новини