Калин Миронов: Добри резултати при царевица се постигат с модерна техника и точни хибриди!

09.10.2020

Успехът на едно земеделско стопанство е комбинация от добър мениджмънт, правилен избор на култури, модерни технологии и земеделска техника. В това се уверихме, когато гостувахме на зърнопроизводителя Калин Миронов. Той ни посреща в плевенското село Петокладенци, където  се намира базата му и полетата, на които отглежда основно царевица. 

case-ih-tractor-magnum-rowtrac-farmlift-maxxum

Занимавам се със земеделие близо 20 години, а по-сериозно от 2007 г., като тогава увеличих декарите. В момента обработвам около 5600 дка царевица, слънчоглед и пшеница, но залагам главно на царевицата. В последните години тя е една от най-доходоносните култури при нас.

Добрите резултати при царевицата се постигат благодарение на добре заложените хибриди, на добрите обработки и на модерната технология. Земеделецът сподели пред екипа ни повече за агротехническия парк, с който работи в стопанство, като подчерта, че точните машини помагат значително за оптимизацията на производството. 

case-ih-axial-flow-harvest

Основните машини, с които обработвам земята, са трактори Case IH с прикачен инвентар Vaderstad. Тази комбинация довежда до добра обработка на земята и добра реколта в последствие. През годините оптимизираме нашите работни процеси с нови машини и така, с по-малко персонал, се обработва земята много по-бързо и по-икономично.

Тайтън Машинъри е основният бизнес партньор по отношение на земеделската техника, с който Калин Миронов работи, тъй като според него те предлагат не само качествени машини, но и експертни консултации и надежден сервиз. 

case-ih-tractor-magnum-Kalin-Mironov-farmer

Винаги, когато ни се е налагал ремонт на машините, дори и на полето, се отреагира веднага. Със сервиза, с всичко е просто перфектно. Когато и да реша да закупя нова машина, трактор или комбайн – със специалистите от Тайтън Машинъри сме като приятели и винаги мога да разчитам на тяхната консултация за добрия избор на машината.

case-i-tractors-titan-machinery-bulgaria

Зърнокомбайн Case IH Axial-Flow 6140, гумено-верижен трактор Magnum 380 Rowtrac, два трактора Maxxum и телескопичен товарач Case IH FarmLift 735 са основните машини с стопанството на зърнопроизводителя. Защо залага именно на Maxxum и Magnum?

Заложил съм главно на тези машини, защото са универсални – и като цена, и качество съм много доволен от тях. Машините отговарят на своята мощност и, особено Maxxum-ите, се използват като универсален трактор –и за по-тежки обработки, и за сеитби, и за пръскане. 

Magnum е един по-висок клас трактор. Него използвам главно за по-тежките обработки. И от Rowtrac съм доволен, защото няма това притъпкване на почвата, теглителната сила се увеличава и се постига икономия на горивото.

case-ih-tractor-magnum-rowtrac

Машините в стопанството са оборудвани с AFS навигация и GPS сигнал за корекции от „AFS RTK +“ мрежата на Тайтън Машинъри България. Технологията помага за по-добра ефективност при всички обработки - сеитби, торене, пръскане на културите и по-добра рентабилност на производството. 

В стопанството на Калин Миронов работи и телескопичен товарач Case IH Farmlift 735, който фермерът управлява сам и споделя впечатленията си от работата с него: За товаро-разтоварни дейности използвам Case IH Farmlift 735. Ползвам го от 2 години като обема на кофата от 3 кубика е съвсем достатъчен за моето стопанство. Самата фадрома, като телескопичен товарач, е много икономична, със 7 метра стрела и просто е една компактна машина.

case-ih-telehandler-farmlif

И занапред Калин Миронов ще продължи да разчита на машините Case IH, за да продължи по пътя на успешното развитие на своето стопанство:
Както видяхте – в моето стопанство съм заложил на марката Case IH и занапред мисля да продължа моето партньорство с Тайтън Машинъри.

Назад към всички новини