Интервю на Емил Георгиев за вестник "Капитал"

29.09.2021

Емил Георгиев - Продуктов мениджър в ТМБ

Според г-н Георгиев тенденциите в зърнопроизводството се променят всекидневно

Какви са предимствата на самоходните пръскачки Agrifac? Кои са най-новите модели?

Като производител, който е профилиран в производството на самоходни пръскачки, Agrifac следи линията на иновациите. Основното преимущество при пръскачките на холандския производител е широкоспектърният обхват от опции. Пръскачките са многофункционални, прецизни, интуитивни, разработени по този начин с една-единствена цел - подобряване на работата на всеки земеделски стопанин. Основните предимства на пръскачките Agrifac са възможността за висок просвет, различните патентовани опции: шаси, пръскащи системи, сензорно следене и други, които спомагат за по-доброто представяне на полето и максималното минимизиране на оперативно време и разходи.

Какъв е интересът към тази техника по време на пандемия? 

Пандемията реално не влияе на зърнопроизводството в аспекта „работа на полето“. Там разстоянията между хората са големи и няма място за безпокойство. Разстоянията са даже толкова големи, че се търсят все по-големи и по-големи машини. В случая Agrifac се явява конкретният отговор. Освен големи, пръскачките са прецизни и високопроизводителни.

Какво ще предложи занапред Agrifac като производител? Може би друг тип техника?

Друг тип техника? Категорично не. Agrifac са стриктни в политиката си. Ограничиха преди години допълнителните артикули и се фокусираха само в самоходните пръскачки. Какво биха предложили занапред? Само новости, интуитивни, визионерски, работещи решения. Това целят да предлагат и за в бъдеще. И целта е само една - продуктите им да са на най-високо ниво и да дават решенията на всеки земеделски стопанин, който ги използва.

Какви други предимства гарантира компанията на своите клиенти?

Както производител номер 1 в света, Agrifac търси да даде на своите клиенти най-доброто следпродажбено обслужване, сервиз и части. В случая сме благодарни, че доверието се пада на нас. „Тайтън Машинъри България“ е сериозен партньор и в крайна сметка най-добрият избор на производителя за представителство в страната ни. Клиентите ни могат да разчитат на адекватна реакция от страна на сервиза и наличности, както и правилна планировка от резервни части. И резултатът е налице – всяка година броят на собствениците на самоходна пръскачка Agrifac се увеличава.

Какво бихте посъветвали земеделците, които все още отлагат покупката на агротехника?

Да гледат напред. Да се подготвят за бъдещето. Тенденциите в зърнопроизводството се променят всекидневно. Новостите ни заливат всеки ден. Съветът ми е да са целеустремени, да имат желание за развитие, а ние, един от вносителите на техника в страната, сме до тях всеки ден.

Agrifac Condor Endurance II

Назад към всички новини